19 Mayıs 2024 Pazar

Erdoğan: CHP kendi kendine bir orta oyun oynadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnce'nin Saray'da kendisiyle görüşme yaptığı yönündeki tartışmalara ilişkin konuştu, "CHP kendi kendine bir orta oyunu oynadı ve artık bitti" dedi.
 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Meclis'de düzenlenen grup toplantısında konuştu.

CHP'li Muharrem İnce'nin Saray'da kendisi ile görüştüğü iddialarına ilişkin konuşan Erdoğan, "Güya bir CHP'li casus filmlerine taş çıkartacak bir senaryo ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelip bizimle görüşmüş. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi milletin evidir, herkes gibi CHP'liler de gelebilir. 15 Temmuz'un ardından Bay Kemal de gelmiştir. Cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde Muharrem İnce bizimle görüşmek için Külliye'ye değil ama partimize gelmiştir. Sayın İnce ile orada bir görüşme yaptık. Sayın İmamoğlu da geldi onu da kabul ettik. Tüm büyükşehir belediye başkanlarını da kabul ettik. Külliye benim şahsi malım değil milletin varlığıdır. Son günlerdeki tartışma bambaşka mecralarda cereyan ediyor" dedi.

Bu görüşme nedeniyle CHP içerisinde yaşanan tartışmalara dikkat çeken ve ti'ye alan Erdoğan, şunları söyledi: "Onurlu bir siyasetçinin yapacağı iş özür dilemektir. İçi boş ithamlarla ülkemizi meşgul ettikleri için milletimizden özür dilemeliler. CHP kendi kendine bir orta oyunu oynadı ve artık bitti. Ülkemizin gerçek gündemine dönmenin zamanı geldi. CHP kendi iç hesaplaşmasını kapalı kapılar ardında gerçekleştirsin. Ne olur artık milletin yakasından düşün. Ah ah, bunca yıl başbakanlık yaptım, cumhurbaşkanlığı yaptım; en çok hayıflandığım konulardan biri, şöyle dişime göre bir ana muhalefet bulamayışımdır."

'PALET FABRİKASI SATILMADI, 25 YILLIĞINA TAHSİS EDİLDİ'
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere çok sayıda siyasetçinin gündeme getirdiği tank palet fabrikasıyla ilgili ise, "Tank palet fabrikası satılmadı, 25 yıllığına Katar-Türk sermayesinin ortaklığıyla çalıştırılan BMC firmasına tahsis edilmiştir. Burada satış yok" iddiasında bulundu.