18 Nisan 2024 Perşembe

Erdoğan, Arınç üzerinden Demirtaş'ı hedef aldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bülent Arınç'ın istifasıyla ilgili "Beni rencide etti" diyerek, yine Demirtaş'ı hedef aldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Koronavirüs salgınıyla ilgili alınan tedbirlerin yol açtığı sıkıntıların farkında olduklarını söyleyen Erdoğan, "Salgının seyrinin önüne geçemezsek daha can acıtıcı tedbirler uygulamak zorunda kalabiliriz" dedi. En geç nisan ayında Türkiye'nin geliştirdiği aşıyı uygulama seviyesine getirmeyi planladıklarını söyledi. 

Ekonomik kriz, yoksulluk, işçi ve emekçilere yönelik artan devlet şiddeti ve hak gasplarına rağmen "Bizim demokrasiden, hukuktan, adaletten yana en küçük bir sıkıntımız olmadığının ispatı 18 yıllık iktidar geçmişimizdir" iddiasında bulunan Erdoğan, "hukuki ve ekonomik reform" gündemini de hayata geçireceklerini kaydetti. 

Erdoğan'ın gündemin de Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç'ın istifasına da vardı. Erdoğan, Arınç'ın üzerinden yine HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef aldı. Arınç'ın, kendisini rencide ettiğini söyleyen Erdoğan, belediyeleri kayyumlarla gasp etmelerini savundu.