26 Nisan 2024 Cuma

Erdoğan açıkladı: Haftaiçi 21'den sonra ve haftasonları sokağa çıkma yasağı geldi

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, haftaiçi 21'den sonra, ertesi gün sabah 5'e kadar, Cuma günleri ise 21'den pazartesi saat 5'e kadar kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı. Uygulama, 4 Aralık Cuma gününden itibaren başlayacak.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısı sona erdi. 

Toplantının ardından açıklama yapan Erdoğan, öncelikle temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulmasını beklediklerini, kimsenin mecbur kalmadıkça da kalabalıklara girilmemesi için uyardı. 

Sağlık emekçilerinin verdiği emeğin önemsediklerini iddia eden Erdoğan, sağlık emekçilerinin koşulları hakkında açıklama yapanları hedef aldı. 

Erdoğan, şunları söyledi: "Aşı sürecinin de başlamasıyla yönetilmesi daha kolay bir sürece gireceğiz. Önümüzdeki bahar ayında bu küresel salgını geride bırakacağımızı ümit ediyoruz. 

Aşı için gereken çalışmaları yakından takip ediyoruz. 

Vatandaşlarımız herhangi bir ücret ödemeden aşıya ulaşabilecek. 

Önümüzdeki aydan başlayarak sağlık çalışmalarına ilk aşı yapılacaktır."

"Sağlık kriz topyekün bir ekonomik ve sosyal krize dönüştürmemek için adımlarımızı dikkatli atıyoruz" diyen Erdoğan, haftaiçi her gün gece saat 21.00’dan sonra ertesi gün saat 05.00’a kadar sokağa çıkmanın yasaklandığını belirtti. Erdoğan, cuma günleri ise saat 21.00’dan pazartesi saat 05.00’a kadar genel sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.

Sokağa çıkma yasakları 4 Aralık Cuma gününden itibaren uygulanmaya başlayacak.