19 Nisan 2024 Cuma

Erdoğan: ABD'nin elektronik ürünlerine boykot uygulayacağız

ABD'nin elektronik ürünlerine boykot uygulanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onların iPhone'u varsa öbür tarafta Samsung var, Venüs var Vestel var. Biz kendimize yeteceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı tarafından düzenlenen "İktidarının 16. Yılında AKP Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, "Daha çok üreteceğiz, daha çok ihraç edeceğiz. ABD'nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız" dedi.
 
Erdoğan  konuşmasının devamında "Onların iPhone'u varsa öbür tarafta Samsung var, Venüs var Vestel var. Ne yaptığımızı anlasınlar. Biz kendimize yeteceğiz. Biz insansız hava araçlarını istediğimizde 'Kongre izin vermiyor' diyorlardı. Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Bunları üretiyoruz. Sıkıntımız yok." ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan ayrıca, "Dövize gidersek kurtuluruz yok, o zaman batarsın. Sen Türksün, sen Türk Lirası'yla beraber yoluna yürüyeceksin. Vatan toprağından vazgeçmekle, üretimden yatırımdan velhasıl ekonomiden vazgeçmek arasında bir fark yoktur. Her ikisinin de sonucu aynı kapıya çıkar. İnşallah buna meydan vermeyeceğiz." diye konuştu.