20 Nisan 2024 Cumartesi

Enkaz altındakiler can, Bakan Paktemirli şov derdinde

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin İzmir'deki enkaz bölgesinde sergilediği hal ve hareketler tepki çekti. Bakan Pakdemirli, önce enkaz altındaki kişiyle konuşan görevliden telefonu alıp kameralara dönerek enkaz altındaki depremzedeyle konuşmasını şova dönüştürdü. Ardından geceyi dışarıda geçirecek olanlar ve hala enkaz altındakiler için meteorolojik "müjdeler" verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin İzmir’de deprem sonrası enkaz bölgesinde sergilediği hal ve hareketler tepkiye neden oldu.

Bakan Pakdemirli, önce ilgilerin yoğunlaştığı noktalardan Rıza Bey Apartmanı enkazının üstüne çıkarak, enkaz altındaki bir kişiyle konuşan görevliden telefonu alıp kendisi konuşmaya başladı. Pakdemirli’nin kurtarma çalışmalarının ortasında enkazın üstüne çıkıp görevlilerin çalışmasına müdahale etmesi ve kameralara dönerek konuşması tepki çekti.

Pakdemirli ile Buse adlı depremzede arasında şu diyalog geçti:
Buse: Köpekleri salın, ben kedi sesi çıkarayım.
Bakan Pakdemirli: Tamam Buse, çok güzel bir fikir bu.

Bakan Pakdemirli daha sonra kriz masasında açıklamalarda bulundu. Pakdemirli’nin meteoroloji verilerini paylaşırken kullandığı ifadeler de rahatsız ediciydi:

"Meteoroloji bize bağlı biliyorsunuz, bugün memleketimizin birçok noktasında yağış var, özellikle bir haftaya yakın 5 gün içinde İzmir ve çevresinde yağış beklenmiyor. Evine girmek istemeyen ve dışarda barınmak zorunda kalan vatandaşlarımıza bu bir artı olacak. Gece beklenen en düşük sıcaklık, bu da binaların altında kalan vatandaşlar için önemli, 8 ila 11 derece arasında."