19 Mayıs 2024 Pazar

Engellemelere rağmen Şenyaşarların 'adalet' nöbeti 19. gününde

Emine Şenyaşar'ın "adalet” nöbeti 19'uncu gününe girdi. Ancak Emine Şenyaşar bu süre içerisinde 2 kez gözaltına alındı ve onlarca kez polis saldırısıyla karşı kaşıya kaldı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 Genel seçimler öncesi AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları tarafından eşi Hacı Esvet, çocukları Celal ve Adil Şenyaşar'ın öldürülmesi ve olay sonrası oğlu Fadıl'ın tutuklanmasına karşı anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı "Adalet Nöbeti" 19. gününde devam ediyor.

Oturma eylemi süreci boyunca Emine Şenyaşar 2 kez, Ferit Şenyaşar ise 1 kez gözaltına alındı ve onlarca kez polis saldırısı ile karşı karşıya kaldı.

Sabah saatlerinde adliye önüne gelen Emine ve Ferit Şenyaşar, oturma eylemine başladı. Sosyal medya hesaplarından çıklama yapan Şenyaşarlar, "Suruç Devlet Hastanesi'nde katliam yapanlar 'adalet' taleplerimizi engellemek için her türlü entrikaya başvuruyor. Mv. arkasına sığınarak ailemize yönelik iftira ve hakaretler yapmaya devam ediyorlar. Hiçbir şey bizi haklı davamızdan vazgeçiremez" paylaşımında bulundu.