27 Nisan 2024 Cumartesi

Enes Kara'nın haberini yapan gazeteci görevden alındı

İntihara sürüklenen Enes'in haberini yapan gazeteci Akgün, görevinden alındı. Reklam gelirleri nedeniyle işten çıkarılmayan Akgün, kendisini cemaat üyesi olarak tanıtan kişilerce tehdit ve hakaret edildi. 

Üniversite öğrencisi Enes Kara'nın intihara sürüklenmesini haberleştiren Günışığı gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Faik Akgün, gazetenin sahibi Nafiz Koca tarafından "istenilen performansı yakalayamamak" gerekçesiyle görevinde alındı.

REKLAM GELİRLERİNDEN DOLAYI İŞTEN ÇIKARILMADI
Aygün işten çıkarılmazken bunun sebebi de "resmi ilan gelirlerinden dolayı sabit bir çalışan sayısının olma zorunluluğu" olarak açıkladı.

CEMAAT MENSUBU OLARAK TANITAN KİŞİLERCE TEHDİT EDİLDİ
Gerçek Gündem'den Fırat Fıstık'ın haberine göre; "Cemaat baskısına dayanamadı intihar etti" başlığıyla yayımlanan haber de siteden kaldırıldı. Haberin yayında kaldığı süre boyunca Akgün'ün, onlarca tehdit telefonu aldığı belirtildi. Bunlardan bazıları da kendilerini cemaat mensubu olarak tanıttı.

Akgün'ün aktardığına göre cemaat mensubu olduğunu söyleyen kişiler tehdit ve hakaret etti.

EYLEM YAPAN ÖĞRENCİLER DE TEHDİT EDİLDİ
Öte yandan Enes Kara'nın ölümü sonrası açılama yapan bölümden arkadaşları da tehdit edildi. Eyleme katılan öğrencilerin anlattığına göre açıklama sonrası bazı sivil kişiler, açıklamayı okuyan ve eyleme katılan öğrencilerin yanına gelerek onları cemaatten bahsetmemeleri, siyaseti karıştırmamaları konusunda tehdit ettiler. Eylem sonrası bu kişilerle gazeteciler arasında da bir tartışma yaşandı, polis olaya müdahale etmedi.