18 Mayıs 2024 Cumartesi

Enerji-Sen Genel Başkanı Keskin'den acil kamulaştırma çağrısı

Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin kamuoyuna birlikte mücadele ve acil kamulaştırma çağrısı yaptı. Keskin, "Yürütülen mücadelelerin elbette bir noktada buluşması gerekiyor ve bu işin tek çözümü var acil kamulaştırma" dedi. 

DİSK'e bağlı Enerji-Sen'e üye oldukları için işten çıkarılan EnerjiSa işçilerinin direnişi bugün 24. gününde. İşçiler Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde taleplerini dile getirirken, dayanışma ve birlikte mücadele çağrısı da yapıyor. 

Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, elektrik faturası adı altında yapılan soygunlara karşı birlikte mücadele ve acil kamulaştırma çağrısı yaptı. 

Dört haftadır başkent Elektrik önünde işe geri dönme mücadelesi verirken elektrikleri kesenler, evlere fahiş faturalar gönderenlerle sendikal tercihinden dolayı işçileri işten atanların aynı olduğunu dile getiren Keskin, şöyle devam etti: "Şunu da biliyoruz sanat üretmek için Moda sahnesinde tiyatro emekçileri bir araya geldiğinde, yüksek faturalar karşısında ödeyemedikleri için oranın da elektriğini kesenler de aynı.

Yürütülen mücadelelerin elbette bir noktada buluşması gerekiyor ve bu işin tek çözümü var acil kamulaştırma diyoruz. Acil kamulaştırma hayata geçtiği takdirde ne kapımıza gelecek faturalar yüksek olacak ne sanat üreten kurumların elektriği kesilecek, ne de güvenceli çalışma talebi için hakkını arayan, insanca yaşam talep eden işçiler işten atılacak."