20 Nisan 2024 Cumartesi

Enerji-Sen: Ahlatçı Holdinge Enerya Enerji A.Ş'ne sendika girecek

DİSK/Enerji-Sen üyesi elli işçiyi işten çıkarılmasına karşı 1 Temmuz'da Enerya  Denizli Gaz Dağıtım AŞ. önünde eylemde olacaklarını duyurdu. 

Ahlatçı Holding bünyesinde yer alan Enerya Enerji AŞ. patronu, ellinin üzerinde Enerji-Sen üyesi işçiyi işten çıkardı. 

DİSK/Enerji-Sen'in sendikal çoğunluk kazandığı iş yerinde aynı zamanda da yetki tespitinde bulundu. Buna rağmen 50 üyesinin 04 kodu ile işten çıkarıldığını duyuran Enerji-Sen, 1 Temmuz Çarşamba günü 12.30'da Enerya Denizli Gaz Dağıtım AŞ. önünde eylemde olacaklarını kaydetti. 

Sendikanın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Bizler bu çıkarmaların işçilerin sendikalı çalışma hakkının gaspı olduğunu çok iyi biliyoruz. Ahlatçı Holding ve Enerya Enerji A.Ş işvereni açıkça sendikalı işçiler ile çalışmayacağını ve hatta sendikadan istifa etmeleri için baskı ve mobbing uyguladığını baskıdan sonuç alamayınca işçilerin telefonlarını ellerinden alarak ve E- Devlet şifrelerini baskı ile öğrenip işçileri istifa etmeye ve ettirmeye çalışmıştır.

Bu baskılardan sonuç elde edemeyen Ahlatçı Holding ve Enerya Enerji A.Ş işvereni son çare olarak 50 üzerinde işçi arkadaşımızı işten çıkarmıştır. Buradan işvereni uyarıyoruz; sendikalı çalışmak anayasal haktır. Anayasayı çiğneyerek işçilerin sendikalı çalışma hakkını gasp etmekten vazgeçin. Buradan sizleri uyarıyoruz; derhal bu hukuksuzluğa son verin atılan işçileri de derhal işe geri alın."