28 Mart 2024 Perşembe

Enerji işçilerinin direnişi 57. gününde: Haklı olan biziz

Enerji işçilerinin direnişi 57. gününde sürüyor. Enerji-Sen Genel Başkanı Keskin, çarşamba günü Sabancı Kuleler önünde kitlesel bir eylem yapacaklarını duyurdu ve kamuoyuna katılım çağrısı yaptı. 

DİSK/Enerji-Sen üye EnerjiSa işçilerinin direnişi 57. gününde. Levent'te bulunan Sabancı Kuleleri önünde, "Enerjisa/Başkent Elektrik işçileri işi, ekmeği ve hakları için mücadele ediyor. Atılan işçiler geri alınsın" yazılı pankartla direnişi sürüyor.

Enerji işçilerinin direnişine dayanışma ziyaretleri bugün de devam etti. Direnişteki işçileri Avrupa Kamu Hizmeti Sendikaları Federasyonu (EPSU) temsilcisi Jakop Embacher ziyaret etti. 

KESKİN: HAKLI OLAN BİZLERİZ
Söz alan Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, işçilerin direnişinin sınırları aştığını kaydetti. Kendileriyle dayanışma içinde olanlara teşekkür eden Keskin,"Bilsinler ve inansınlar ki bu mücadelenin sonunda biz kazanacağız çünkü haklıyız, doğruyuz, yasaların uygulanmasını savunan varsa onlar da bizleriz. Yasa dışı davranan varsa onlar da Sabancı Holding ve onun Alman ortağıdır. İşçilerin sendika seçme hakkını elinden alan, zorla baskı ve mobbing kuran, kölelik çalışma koşullarına mahkum eden sizlersiniz. Yasaların savunulması, uygulanması noktasında hareket eden biziz o yüzden kalabalık o yüzden güçlüyüz. Toplumun her kesiminden burada direnen işçelere destek çığ gibi büyümeye devam ediyor" dedi. 

'ÇARŞAMBA GÜNÜ BURADA KİTLESEL AÇIKLAMA YAPACAĞIZ'
Öte yandan çarşamba günü kitlesel bir basın açıklaması yapmayı planladıklarını duyuran Keskin, kamuoyuna 13.00'te Sabancı Kuleleri önünde buluşma çağrısı yaptı. 

Direnişteki işçilerden Erdal Şener de "Şu anda malesef maaşlarımızı alamıyoruz. Ailelerimizin temel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldik" dedi.