16 Mayıs 2024 Perşembe

Enerji işçilerinden patrona uyarı

İşe iade mücadelesi yürüten Başkent elektrik işçileri, direnişlerinin 7. gününde Genel Müdürlük önünden patronu uyardı. Kendilerine destek veren çalışan işçilerin fişlendiğine dikkat çeken işçiler, "Cesaretiniz varsa bir kişiyi daha işten çıkarın" dedi. İşçiler, talepleri kabul edilene kadar mücadele edeceklerini söyledi. 

Haksız ve hukuksuz şekilde işten çıkarılan EnerjiSa işçilerinin direnişi 7. gününde. Bir hafta boyunca eylem ve etkinliklerle seslerini duyurmaya çalışan işçilerin taleplerine şirket kulak tıkarken, eylemlere yolladığı "ajanlarla" çalışan işçileri tespit etmeye çalıştı. DİSK/Enerji-Sen üyesi işçileri yeni bir haftaya Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde yaptığı eylemle başlayan işçiler, patronu uyardı. İşçiler, "Bizlere desteğe gelen arkadaşlarımızı fişleyip onları da mı kapının önüne koyacaksınız? Hadi cesaret edebiliyorsanız yapın böyle bir hata" dedi.

"Sahip olduğunuz servet bizden çaldıklarınızdır" yazılı pankartın açıldığı eylemin basın metnini direnişçi işçilerden Mehmet Ali İçindere, zam ve pahalılık her geçen gün artarken işsiz kaldıklarını dile getirdi. İşçi ve emekçilere açlık dayatılırken zenginlerin karına kar kattığını belirten İçindere, pandemi süresinde de "evde kal" çağrıları yapılırken sokaklarda arıza onarmaya, sayaç okumaya devam ederek Sabancı'nın servetine servet kattıklarını hatırlattı. İçindere, "Tam da bu yüzden ‘Sahip olduğunuz servet bizden çaldıklarınızdır' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Güler Sabancı'nın ocak ayının başında yayınladığı mektuba dikkat çeken İçindere, "hayırseverliğin özünde insan var ve tanımı çok net, dünyada var olan eşitsizlikleri gidermek, fırsatlara ve imkanlara erişimi daha kısıtlı olanlara destek olmak, kimseyi geride bırakmamak için el uzatmak, harekete geçmektir. Hem gezegenin hem de insanlığın geleceğinin tehdit altında olduğu bu dönemde gelir dağılımında, toplumsal cinsiyette, aşıya erişimde ve iklim acil durumunun tetiklediği gıdaya erişimde eşitsizliklere tanık oluyoruz. Pandeminin zor kazanılan derslerinin herkes için daha eşit bir geleceğe ulaşmak adına önemli bir fırsat olduğunun farkına varmalıyız" sözlerinin yer aldığını hatırlattı ve şöyle devam etti: "İşte buyurun size farkına varma fırsatı. Eğer eşitsizlikleri gidermek istiyorsanız, kimseyi arkada bırakmamak gibi bir derdiniz varsa işimizi bize geri iade edersiniz."