18 Mayıs 2024 Cumartesi

Enerji işçileri: Tatil yok, direniş var

Enerji işçilerinin direnişi 52. gününde. Resmi tatil olmasına rağmen yine Sabancı Kuleleri önünde buluşan direnişçi işçiler, "Tatil yok, direniş var" dedi.

DİSK/Enerji-Sen üyesi enerji işçilerinin direnişi 52. gününe ulaştı. Sabancı Holding’e bağlı EnerjiSA’da sarı sendikayı reddettikleri için işten atılan enerji işçileri bir kez daha Levent’teki Sabancı Kuleleri önünde bir araya geldi.

"İşimi geri ver Sabancı" dövizleri ve "EnerjiSA/Başkent İşçileri işi, ekmeği ve hakları için mücadele ediyor. Atılan işçiler geri alınsın" yazılı pankartı yere seren direnişçi işçiler oturma eylemine devam etti. 

ÇOKAMAN: İŞİMİZİ GERİ İSTEDİĞİMİZ İÇİN BURADAYIZ
Söz alan Enerji-Sen İç Anadolu Bölge Temsilcisi Osman Çokaman, "İşimizi geri istemek için tatil yok, direniş var dedik. İşimizi istediğimizi, haklı olduğumuzu ifade etmek için burada toplandık" dedi. 

KELLE: SORUNUMUZU SABANCI ÇÖZECEK
Direnişteki işçilerden Ahmet Kelle, EnerjiSA’nın sarı sendikayla iş birliği yaptığını hatırlattı. Bu nedenle Sabancı önünde eylemleri sürdürdüklerini belirten Kelle, "Çünkü biliyoruz ki, bizim sorunumuzu çözecek kurum Sabancı Holding'dir" diye konuştu. 

İÇİNDERE: HAKLI DAVAMIZDA İŞİMİZİ GERİ İSTİYORUZ
Direnişçi işçilerden Mehmet Ali İçindere ise "Bizi işten çıkaranlarla hala muhatap ediyorlar. Bizi sendikal haklarımızdan, anayasadan doğan haklarımızdan dolayı attılar. Biz haklı davamızda işlerimizi geri istiyoruz" dedi. 

KESKİN: YİNE KARŞINIZDAYIZ, KAPINIZDAYIZ
Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin ise direnişe başladıklarında patronların üç günde direnişin süreceğini düşündüğünü belirtti ve direnişin 52. gününe ulaştığını söyledi. "Haklılığımızı ve meşruluğumuzu bilerek en haklı talebimizi dile getirmek için işimizi geri istiyoruz demek için bugün de bu kapının önündeyiz" diyen Keskin, bu nedenle resmi tatilin olduğu gün de bile eylemlerini sürdürdüklerini dile getirdi. 

Patronlara seslenen Keskin, "Yine karşınızdayız, yine kapınızdayız. Artarak geleceğiz. Buradaki eylemleri memleketin dört bir yanına yayarak geleceğiz. Sesimiz gür çıkar demiştik gür çıkmaya da devam edecek" diye uyardı.