2 Mayıs 2024 Perşembe

Enerji işçileri serbest bırakıldı: Biz kazanacağız

Sabancı önünde yapmak istedikleri açıklamaya yönelik polis saldırısında işkenceyle gözaltına alınanların 24'ü dün akşam, mevcutluya sevk edilen beş kişi de bugün serbest bırakıldı. Adliye önünde yapılan açıklamada enerji işçileri, "Bedeli ne olursa olsun biz kazanacağız" dedi. 

İşten atma saldırısına karşı direnişlerinin 68'inci gününde Sabancı Holding önünde açıklama yapmak isteyen ve işkenceyle gözaltına alınan enerji işçileri serbest bırakıldı. 

Sabancı'nın önünde dün yapılmak istenen eyleme yönelik polis saldırısında aralarında sendika temsilcilerinin de olduğu 29 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 24 kişi akşam geç saatlerinde serbest bırakılırken beş kişi mevcutlu olarak sevk edildi. 

Bugün öğlen saatlerinde adliyeye sevk edilen beş kişi ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı. Beş kişi İstanbul Adliyesi önünde sloganlarla karşılandı. 

Adliye önünde kısa bir açıklama yapıldı. Burada söz alan Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, "Bugün direnişimizin 69. günü. Dün yine anayasal hakkımızı, demokratik hakkımızı kullanmak için işe geri dönme talebimizi dillendirmek için Sabancı önünde yapmak istediğimiz basın açıklaması darpla, keyfi gözaltıyla sonuçlandı" hatırlatması yaptı. 

Yürüttükleri mücadelede haklı oldukları ve bunun bir kez de mahkeme ile kanıtlandığına dikkat çeken Keskin, "Bu mücadelede bedeli ne olursa olsun emek dostlarına, ailelerimize söz verdik. Bizi iş başında bekleyen mesai arkadaşlarımıza söz verdik" dedi. 

Yürüttükleri bu mücadeleyi muhakkak kazanacaklarının altını çizen Keskin, "En sonunda diyeceğiz ki biz kazandık, biz kazandık, biz kazandık" ifadelerini kullandı.