18 Mayıs 2024 Cumartesi

Enerji işçileri direnişi Sabancı'nın ikiz kulelerinin önüne taşıyor

EnerjiSA'ya bağlı Başkent Elektrik'te işten atılan enerji işçileri Ankara'daki eylemlerini İstanbul'a taşıma kararı aldı. Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünden son kez seslenen işçiler ve Enerji-Sen yöneticileri, işten atmalara ve sendikal baskıya son verilmesi çağrısında bulundu.

İşten atılan Başkent Elektrik işçileri, mücadelelerini İstanbul'a taşıma kararı aldı. Dört haftadır Ankara'da Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde eylemler yapan işçiler ve Enerji-Sen yöneticileri, Başkent Elektrik önünden son kez seslendi, İstanbul'da Sabancı Holding önünde eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

'ENERJİ İŞÇİLERİNİN SESİNE SES VERİN'
"Güvenceli çalışmak istiyoruz", "Atılan işçiler geri alınsın" dövizlerinin taşındığı eylemde yapılan konuşmalarda, enerji işçilerinin bir kıvılcımı yaktığı belirtildi, "Bundan sonra dağıtım şirketlerinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bundan sonra karşınızda mücadeleci bir sendika, mücadeleci işçiler var. Herkesi bu sese ses vermeye davet ediyoruz" çağrısında bulunuldu.

SARI SENDİKA PATRONLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE
Eylemde konuşan Tes-İş üyesi bir işçi, işten atılmasının ardından aradığı sendika yöneticilerinin telefonlarını açmadığını ve sonrasında kendisiyle iletişim kurmadığını söyledi. İşten atmalara karşı sessiz kalan Tes-İş Sendikası'nın sarı sendika olarak nitelendiren işçiler, Başkent Elektrik patronu ve sarı sendika Tes-İş'e rağmen direneceklerini ve kazanacaklarını vurguladı.

İŞÇİLER DİRENİŞİ İSTANBUL'A TAŞIYOR
Eylemde son olarak Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin söz aldı. Ankara'da bugün gerçekleştirdikleri son eylemin ardından Eskişehir, Bursa, İzmit, İstanbul üzerinden Sabancı'nın ikiz kulelerine kadar ulaşacaklarını söyledi. Keskin, gittikleri her kentte işçilerin yaşadıklarını anlatacaklarını kaydetti.