19 Mayıs 2024 Pazar

Emine ve Ferit Şenyaşar serbest bırakıldı

Urfa Adliyesi önünde sürdürdükleri adalet talepli oturma eyleminin 17. gününde gözaltına alınan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar serbest bırakıldı.

Eşi ve çocukları AKP Milletvekili ve MKYK üyesi İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve akrabaları tarafından katledilen Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar serbest bırakıldı.

Urfa Adliyesi önünde sürdürdükleri adalet talepli oturma eyleminin 17. gününde sabah saatlerinde polis saldırısında dövizlerine el konulan Şenyaşar ailesi öğleden sonra gözaltına alındı.

Urfa İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülen Emine ve Ferit Şenyaşar hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle işlem yapıldı. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılan Ferit Şenyaşar, emniyette keyfi bir şekilde uzun bir süre ifadeleri alınmadan bekletildiklerini anlattı.

Emniyet ifadesinde "Kimler sizi yönlendiriyor" şeklinde sorular sorulduğunu belirten Şenyaşar, "Ortada bir katliam var, kimden talimat alacağız" diye sordu. Şenyaşar, adalet nöbetine yarın devam edeceklerini açıkladı.