2 Mayıs 2024 Perşembe

Emine Şenyaşar: Oğlum serbest kalmadan gidip evde oturmam

Adliye önünde 183 gündür Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar, sağlık sorunlarının arttığını belirterek, "Oğlum serbest kalmadan gidip evde oturmam" diye sordu.

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve 2 oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart tarihinde Urfa Adliyesi önünde başlattığı "Adalet Nöbeti" 183'üncü gününde.

Şenyaşar ailesi sabah saatlerinde adliye binası önüne gelerek "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda "Sadece adalet istiyoruz" yazılı dövizlerle nöbeti başlattı.

Adliye önünde nöbetlerinin 6 ayı geride bıraktığını belirten anne Emine Şenyaşar, "Ben sadece adalet istiyorum. Bu nasıl adalet? Oğlum cezaevinde 3 yıl 3 aydır tek kişilik hücrede tutuluyor. Ben oğlumun serbest bırakılmasını talep ediyorum. Bu katliamı yapanlar serbest geziyor. Bu nasıl devlet? Ailemde bulunan herkes öldürülmek istendi, ancak bunu yapan milletvekili yapıldı" diye konuştu.

Sağlık sorunlarının arttığına dikkati çeken anne Şenyaşar, "Gözlerim artık görmüyor, kalbim sıkışıyor. Ayağımdan ameliyat olmam gerek. Ancak oğlumu bırakmadan hiçbir tedaviyi kabul etmiyorum. Yöneticilerde hiç vicdan yok mu? İki cihanda ellerim yakalarındadır. Bu zulüm nereye kadar sürecek? Ben ölmeden oğlumu yanımda görmek istiyorum. Hiçbir yerde bu denli bir katliam yapılmadı. Hastanedeki katliamın görüntülerini saklıyorlar. 6 aydır burada oturuyorum oğlum serbest kalmadan gidip evde oturmam" ifadelerini kullandı.