27 Nisan 2024 Cumartesi

Emine Şenyaşar 11. kez ifadeye çağrıldı

Adalet Nöbeti'nde yaktığı ağıtlar nedeniyle eşi ve iki oğlu AKP'lilerin  saldırısında  katledilen bir oğlu da tutsak edilen anne Emine Şenyaşar 11. kez ifadeye çağrıldı. Aile sosyal medya paylaşımlarında, soğuk havaya işaret ederek adaletsiz kalmaktansa donmayı tercih ettiklerini kaydetti. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a oy vermeyi reddettikleri için Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında iki oğlu ve eşi katledilen, bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ve katliamdan  yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın tüm engellemelere ve zorluklara rağmen 9 Mart'ta başlattıkları Adalet Nöbeti 288. gününde. 

ANNE ŞENYAŞAR 11. KEZ İFADEYE ÇAĞRILDI
Ailenin adalet çığlığına ve maruz kaldıkları haksızlıklara karşı yargı "üç maymunu"  oynarken, Emine Şenyaşar "kamu görevlisine hakaret" iddiasıyla 11. kez ifadeye çağrıldı. 

Anne Emine Şenyaşar'ın serumla adliye binası önüne geldiği 241. nöbet günü ve birçok ilden yüzü aşkın barış annesinin kendisini ziyaret ettiği 245. gün yaktığı ağıtlar nedeniyle ifadeye çağrıldığı öğrenildi. 

'EŞİM VE İKİ ÇOCUĞUMU KİM ÖLDÜRDÜ?'
Yaşatılan zulme tepki gösteren Ferit Şenyaşar, anne Şenyaşar'ın tüm sorulara, "Eşim ve 2 çocuğumu kim öldürdü?" diye cevap vereceğini söyledi. Anne ve oğlu, "ifade vermek" için avukatları ile adliye binasına geçti. 


'ADALETSİZLİKTENSE DONMAYI TERCİH EDERİZ'
Aile sosyal medya hesabından ise şu paylaşımı yaptı: "Evde oturup zulüm altında yaşayacağımıza, Şanlıurfa Adliyesi önünde soğuktan donmayı tercih ederiz. Buda Türkiye'de hukuktan, adaletten bahsedenlerin ayıbı olsun."