7 Mayıs 2024 Salı

'Emine Erdoğan'ın çantası' ve 'Bilal'e anlatır gibi anlatmak' artık yasak

İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği, 6 farklı Ekşi Sözlük başlığındaki içeriklere erişim engelleme kararı getirdi. Engellenen başlıklar arasında, "Emine Erdoğan'ın çantası" ve "Bilal'e anlatır gibi anlatmak" başlıkları yer alıyor.

İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, 19 Haziran 2020’de alınan 3 farklı karar ile 6 farklı Ekşi Sözlük başlığındaki içeriklere erişim engellendi. Engellenen başlıklar arasında, "Emine Erdoğan'ın çantası" ve "Bilal'e anlatır gibi anlatmak" başlıkları da yer alıyor.

17-25 Aralık 2013 yılındaki yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sırasında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile yaptığı telefon konuşmasında Bilal Erdoğan'ın olup biteni anlamaması sonucu Erdoğan'ın olayları anlatma biçiminden yola çıkarak oluşturulan "Bilal'e anlatır gibi" deyim artık kullanılamayacak.

Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ise 49 bin 995 (yaklaşık 50 bin) dolar, Türk lirası ile 290 bin lira civarında çanta alması günlerce gündem olmuştu. Çantayla ilgili yapılan haberlerde, çantaya verilen miktarın 144 asgari ücretle çalışan işçinin maaşına denk geldiği karşılaştırmaları yapıldı.