20 Mayıs 2024 Pazartesi

Emekli-Sen: Geçinemiyoruz

İnsanların temel ihtiyaçlarından olan gıda ürünlerindeki fiyat artışı ve emeklilere verilen ücretin yetersizliğine dikkat çeken Emekli-Sen, örgütlenme çalışmalarının engellenmek istendiğini kaydetti. 

DİSK'e bağlı Emekli-Sen Ege Bölge Temsilciliği Genel Bütçe ve vergi adaletsizliğine ilişkin Konak Eski Sümerbank önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Eyleme, HDP İzmir İl Örgütü yöneticilerinin yanı sıra CHP'liler de katıldı.

Basın metinini  Emekli-Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak okudu. Emekli-Sen'nin kapatılma kararına ilişkin konuşan Özkaynak, İstinaf Mahkemesi tarafından onandığını aktardı. Mahkemenin aldığı kararın politik olduğunu söyleyen Özkaynak, "Milyonlarca emeklinin bir araya gelerek haklarını talep etmesinden duyulan müthiş bir korkunun ürünüdür. Bu karar çağ dışı bu zihniyetin, zorbalığın bir yansımasıdır. Varsın onlar DİSK Emekli Sen'i sendika olarak tanımasın; Türk halkı bizleri emeklilerin temsilcisi olarak tanımaktadır" dedi.

'ERDOĞAN'A GÖRE FİYATLAR NORMAL, GEÇİM SIKINTISI YOK'
Toplumun temel ihtiyacı olan gıda ürünlerine on yılda gelen zamlara dikkat çeken Özkaynak, "AKP iktidarı, sarayda oturanlar ve onların yandaşları halkımızın nasıl geçindiğini bilmiyorlar. Daha dün Cumhurbaşkanı gitti bir marketten alışveriş yaptı. 'Fiyatlar normal' diyor. Size göre normal. Bunların geçim sıkıntısı yok ki yandaşlarına 3-5 maaş veriyor ama bir emekliye bin lira ile 2 bin 800 lira arasında maaş veriyor. Hangimiz bu parayla geçinebiliyoruz" diye ifade etti.

'İKTİDAR ÖRGÜTLÜ GÜÇLERDEN KORKUYOR'
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise İktidarın örgütlü güçlerden ve sokak hareketinden korktuğunu belirterek "Seçim zamanında emeklilerden oy almak için kapı kapı gezenler örgütlenmenin önüne engel koymaya çalışıyor. Siz engel koysanız da örgütlenecekler. Bu iktidara kırmızı kartı hep birlikte gösterecekler. Bu ülkede kendi yurdunda yurtsuz kalan öğrenciler, emek harcamış olanlar bin 500 lira ile geçim sıkıntısı yaşıyorlar. Gözün gördüğü gerçekliği cebin hissettiği yokluğu hiç kimse görmezden gelemez. Mutfaktaki yangınla geldiniz, mutfaktaki yangınla gideceksiniz" diye konuştu.