25 Nisan 2024 Perşembe

Emekli-Sen: Emeklilerin mücadelesi engellenmek isteniyor

Hakkında kapatma davası açılan Emekli-Sen, İzmir'de yaptığı eylemde emeklilerin sendikal mücadelesinin engellenmek istendiği belirtildi.

DİSK'e bağlı Emekli-Sen hakkında kapatma davası açıldı. Sendikanın kapatılmak istenmesine tepki gösteren üye ve yöneticileri Konak'ta bulunan Eski Sümerbank önünde eylem yaptı.

"Sendika hakkımız engellenemez", "Emeklilerin örgütlenmesi engellenemez" yazılı dövizlerin taşındığı eylemde, "Özgürlük ve demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz" yazılı pankart açıldı. Eylemde basın açıklamasını Emekli Sen İzmir Şube Başkanı Hüseyin Kaynak okudu.

Emeklilerin açlığa mahkum edildiğini belirten Kaynak, Emekli-Sen'in, emeklilerin sosyal, ekonomik ve kültürel haklarının korunması için kurulduğunu hatırlattı. Kaynak, "Emeklilerin insan yaşamına yaraşır ücret almasını, emeklilerin ücretleri için acilen bir intibak yasasının çıkarılmasını, sağlık hizmetlerinden katkı payının kaldırılmasını, emeklilerin yaşayabileceği güvenli çevre şartlarının oluşturulmasını istiyoruz" dedi.

Emekliler ile ilgili her türlü politika üretilirken muhatap alınmalarına tepki gösteren Kaynak, emeklilerin tüm haklarının koruması için sendikal mücadele hakkının tanınmasını istedi. Kaynak, sendikaya açılan davanın karşısında mücadele edeceklerini belirtti.