16 Nisan 2024 Salı

Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan Adana'da halk buluşması çağrısı

Emek ve Özgürlük İttifakı, ülke halkları, işçileri ve emekçilerini savaş, baskı ve yoksullukla esir almak isteyen iktidara karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı ve herkesi 11 Aralık'ta Adana'da gerçekleştirilecek halk buluşmasına davet etti.

Emek ve Özgürlük İttifakı 11 Aralık Pazar günü saat 14.00'te Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda "Şimdi emek ve özgürlük zamanı" şiarıyla halk buluşması düzenleyecek. Emek ve Özgürlük İttifakı üyeleri, halk buluşmasına çağrıda bulunmak amacıyla Türkiye İşçi Partisi (TİP) Adana binasında basın toplantısı düzenledi. Ortak basın metnini Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eşbaşkanı Helin Kaya okudu.

"Baskı, sömürü ve savaş ile Türkiye'yi korkutmak isteyenlerden kurtulacağız. 85 milyon insanı özgür ve tok, ülkesi demokratik, emperyalist bağımlılıktan kurtulmuş, korkularından arınmış bir Türkiye kapı eşiğimizde bekliyor. Bu kapıdan Emek ve Özgürlük ittifakı ile geçeceğiz" diyen Kaya, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın sadece seçimlerle sınırlı olmadığını vurguladı.

İnsanca çalışılacak ve yaşanacak bir düzen, demokrasi, barış, özgürlük, eşitlik için fabrikalarda, tarlalarda, okullarda ve her yerde mücadeleyi büyüteceklerini dile getiren Kaya, krizle debelenen ve ömrünü uzatmak isteyen AKP-MHP iktidarının savaş dayatmalarını ülkenin kaderi haline getirmeye çalıştığını vurguladı.

Taksim'deki bombalı saldırının ardından Suriye'nin kuzeyine yönelik hava operasyonunun da iktidarın bekası için yapıldığını ifade eden Kaya, ülke halkları ve emekçilerinin yıllardır iktidarın Suriye başta olmak üzere bölgede yürüttüğü politikaların bedelini ödediğini kaydetti.

Savaş, zulüm ve açlıkla halkları teslim almayı, baskı ve sansürle gerçekleri karartmayı amaçlayan iktidara karşı hep birlikte sorumluluk alınması gerektiğinin altını çizen Kaya, şöyle devam etti: "Yiten canlar bu ülkenin çocuklarıdır, ülkenin ekonomisi talan edilmektedir, faşizan ve despotik yönetim sorgulanamaz hale getirilmek istenmektedir. İçinden geçilen bu kritik dönemde Emek ve Özgürlük İttifakı olarak tarihsel sorumluluğumuzun farkındayız ve buna uygun davranma konusunda kararlıyız. İttifakımız; bir mücadele birliği ve ortaklığıdır. AKP-MHP iktidarının halk düşmanı politikalarına direnen, bu düzenden ve iktidardan kurtulmak; sorumlulardan hesap sormak isteyen tüm kesimlerin, siyasal ve toplumsal muhalefet güçlerinin katılımı, katkısı ve desteğiyle büyüyecektir."

Kaya, "Adana'da emeğin, özgürlüğün ve barışın seçeneğini büyütmek için ilk adımı atıyoruz" diyerek herkesi 11 Aralık'ta saat 14.00'de Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yan yana gelmeye çağırdı.