24 Nisan 2024 Çarşamba

'Emeğimizden nemalanılmasına izin vermeyeceğiz'

Banka promosyonlarına ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yapan İstanbul'daki salık emekçileri, talepleri sıraladı.

İstanbul'da SES İstanbul Şubeleri, İstanbul Tabip Odası, TÜMRAD-DER ve Dev Sağlık-İş Şubesi Çemberlitaş'ta bulunan İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapılan açıklama da promosyon ihalesinin sağlık emekçilerinden yana, şeffaf ve açık bir şekilde yapılması gerektiğine dikkat çekildi.

"Promosyon ihalesi sağlık emekçilerinden yana, şeffaf ve açık bir şekilde yapılsın" yazılı pankartın açıldığı eylemde, basın metnini okuyan SES Şişli Şube Eşbaşkanı Fadime Kavak, enflasyon artışına dikkat çekti. Bankaların promosyon ödemesinde bir artış yapmadığını söyleyen Kavak, "Emeğimizin üzerinden her kim nemalanıyor ve karına kar katıyorsa biz de kazandırdığımızın karşılığında hakkımız olanı istemekten geri durmayacağız. Bankaların artan bu devasa karlarında işçi ve emekçilerin kendilerine yatırılan maaş ve her türlü ücretlerinin değerlendirilmesi de etkilidir. Ücretlerimiz üzerinden bankanın elde ettiği karda payımızı istiyoruz" dedi.

İstanbul ili için ilk toplantısı 27 Ekim'de yapılan promosyon ihalesi devam ederken komisyon başkanının ihaleye 15 gün süre ile ara verdiğini bir daha da komisyonun toplanmadığını hatırlatan Kavak, şöyle devam etti: "Tüm emekçiler lehine promosyon sözleşmeleri için yeniden bir düzenleme yapılmalıdır. Hükümetin memur maaş zamlarında yaptığı gibi 6 aylık enflasyon farkının promosyon sözleşmelerinde de uygulanması istiyoruz. Enflasyonun belli bir oranı aşması durumunda promosyon sözleşmesinin süresi dolmadan cezai şart olmadan yenilenmesini istiyoruz. Promosyon sözleşme yılının 3 yılı geçmemesini istiyoruz. Promosyon anlaşmalarının şeffaf bir şekilde yapılmasını ve iş kolunda ki emekçiler adına tüm sendikaların süreci takip etmesinin sağlanmasını istiyoruz."