21 Mayıs 2024 Salı

'Elmalı davası'nda sanıklar beraat etti

Kamuoyunda Elmalı davası olarak bilinen Antalya'da iki çocuğun anne ve üvey babası tarafından cinsel istismarda bulunması nedeniyle açılan davada tutuksuz yargılanan üç sanık beraat etti.

Antalya'nın Finike ilçesinde iki çocuğu cinsel istismar eden ve tutuksuz yargılanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 7. duruşmada karar çıktı.

Balıkesir'de 2020'nin haziran ayında savcılığa giden babaanne G.S., o dönem 6 ve 9 yaşında olan 2 torununun cinsel istismara uğradığını belirterek Merve A., eşi Rahmi A. ve kadının erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu. Savcılık, istismara maruz bırakılan iki çocuğun, Çocuk İzlem Merkezi'nde ifadesine başvurdu. Çocuklar ifadesinde üvey babası Rahmi A. ile isimleri F., A. ve M. olan kişilerin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu; anneanne F.G. ile dayı S.C.G.'nin de kendilerini şiddete ve istismara maruz bıraktıklarını anlattı.

Çocuklar yaşadıklarını deftere çizimlerle aktarmış, resimler soruşturma dosyasına girmişti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış ancak 3. duruşmada yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Çocukların resimlerinin yayımlanmasının ardından kamuoyunun gündemine yeniden gelen cinsel istismar davasında faillerin serbest bırakılması büyük tepki çekmişti.

İki çocuğu cinsel istismar eden anne Merve A., üvey baba Rahmi A. ile çocukların dayısı S.C.G., 'cinsel istismar' ve 'eziyet' suçlarından yargılandıkları davada beraat etti.