11 Mayıs 2024 Cumartesi

Elektrik zamlarına tepki: Zenginlerin iktidarı yoksulların isyanıyla yıkılacak

Gediz Elektrik binası önünde zamların geri alınması talebiyle açıklama yaptıktan sonra faturaları yakan Çiğli Emek ve Demokrasi Güçleri, örgütlenip birleşerek haklarına sahip çıkma çağrısı yaptı.

Çiğli Emek ve Demokrasi Güçleri, Gediz Elektrik binası önünde zamların geri alınması talebiyle açıklama yaptıktan sonra faturalarını yaktı.

"Artık yeter geçinemiyoruz elektrik zamları geri alınsın" pankartının açıldığı ve "Geçinemeyen milyonlarız bu düzene mecbur değiliz", "Zenginlerin iktidarı yoksulların isyanıyla yıkılacak" dövizlerinin öne çıktığı açıklamada basın metnini Mehmet Selli okudu.

'KENDİMİZCE ÖNLEM ALIYORUZ AMA DERMAN OLMUYOR'
TÜİK, enflasyonu Ocak ayında yüzde 48 olarak açıklasa da gerçek enflasyonun yüzde 114'ü geçtiğini belirten Selli, asgari ücret ve toplu sözleşme zamlarının ceplerine girmeden eridiğine dikkat çekti. Selli, "Artık her gelen faturaya bu kadar da olmaz diyoruz, ancak oluyor. Bir önceki ayın iki katından fazla gelen faturalar için kendimizce önlemler alıyoruz ama derman olmuyor" dedi.

'ŞİRKETLERE 35 KURUŞ HALKA 2 TL' 
Aylık tüketim kotasını 150 kilowattan 210 kilowata çıkartmış olsalar dahi bunun sadece 41 TL'lik bir indirim anlamına geldiğini vurgulayan Selli, "Yapılan tüm zamlar gibi elektrik zamları da sadece döviz kuruyla, piyasayla alakalı değil. Bu hükümetin de bir tercihi. Elektriğin kilovatı özel şirketlere 31 kuruşa satılırken halka 2 lirayı bulan fiyatlarla satılıyor" ifadelerini kullandı.

'MÜCADELE EDEREK HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM' 
Doğalgazda yaşanan kesintiler nedeniyle faturanın işçilere kesildiğini vurgulayan Selli, enerjide bağımlılığın bedelinin patronlara değil işçilere ağır olduğunu kaydetti. Düzeni değiştirecek olanın kendileri olduğunu vurgulayan Selli, örgütlenerek, birleşerek ve mücadele ederek haklarına sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı.

Açıklama sonrası kitle elektrik ve doğalgaz fazuralarını "Zam zulüm işkence işte AKP" sloganıyla yaktı.