27 Nisan 2024 Cumartesi

Elazığ'da 27 Ağustos grevine çağrı

KESK Elazığ Şubeler Platformu, kamu emekçilerini hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmeye tepki göstererek 27 Ağustos cuma günü hizmet üretmeme eylemine katılmaya çağırdı.

KESK Elazığ Şubeler Platformu, hükümet ile Memur-Sen arasından imzalanan satış sözleşmesine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

KESK Dönem Sözcüsü Kenan Korkmaz, "KESK olarak hükümetin 12 Ağustos'ta yaptığı ilk teklifine ilişkin basın toplantımızda bugün varılan mutabakatın içeriğine ilişkin önemli tehlikeye dikkat çekmiştik. Fakat Hükümet 12 Ağustos'ta yaptığı kamu emekçileri ve emeklikleri tarafından tepki ile karşılanan ilk teklifini yenilemek için 11 gün boyunca hiçbir adım atmamıştır. Ne Çalışma Bakanlığı yetkilileri ne de masada 'yetkili' sıfatı ile oturan konfederasyon ve sendikalar kapalı kapılar ardında yürütülen müzakerelerin içeriği hakkında 11 gün boyunca tek bir cümle dahi etmemiştir" dedi.

Mutabakatta kamu emekçilerinin yaşadığı gelir vergisi adaletsizliği, torpil- kaydırma vb. sorunlara yer verilmediğine değinen Korkmaz, "KESK olarak 20 milyonluk devasa bir kitleye sefalet, yoksulluk, güvencesizlik dayatan bu mutabakatı kabul etmiyoruz, tüm kamu emekçilerini kendilerine dayatılan sefalet-yoksulluk ve güvencesizlik mutabakatına karşı tepkilerini göstermek üzere üretimden gelen gücümüzü kullanmaya, 27 Ağustos 2021 cuma günü bir günlük hizmet üretmeme eylemine katılmaya çağırıyoruz" diye seslendi.