20 Nisan 2024 Cumartesi

Elazığ Hapishanesi'nde 15 tutsak darp edildi

Elazığ 2 No'lu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'nde 15 tutsak artan hak ihlallerine tepki gösterdikleri için gardiyanlar tarafından işkence gördü. Tutsak Lokman Aslan, hapishane koşullarının giderek ağırlaştığını belirtti.

Elazığ 2 No'lu Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'nde bulunan 23 yıllık tutsak Lokman Aslan, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde gardiyanların 15 tutsağı darp ettiğini aktardı.

Hapishanedeki hak ihlallerinin giderek ağırlaştığını vurgulayan Aslan, şu ifadeleri kullandı: "Cezaevi yemekleri çok kötü. Sabah kahvaltısında her tutukluya 2 zeytin, bir parça peynir ve yarım ekmek veriyorlar. Gardiyanlar tarafından koğuşlara neredeyse her gece baskın yapılıyor. Yaptıkları koğuş baskınlarında bazen tazyikli su kullanıyorlar. Bu insanlık dışı uygulamalara karşı tepki göstermemiz nedeniyle, 2 gün önce gardiyanlar ben dahil 15 tutukluyu feci şekilde darp etti."
 
Tutsak Lokman Aslan'ın kardeşi Suat Aslan, ağabeyi ile iki yılın ardından geçen hafta görüşebildiklerini ve bu görüşmenin 20 dakika sürdüğünü kaydetti. Aslan, "Tutukluları ailelerinden uzak cezaevlerine sürgün etmeleri yetmiyormuş gibi bir de her geçen gün pervasızlaşan uygulamalar söz konusu. Bizler tutuklulara yönelik bu uygulamaları reddediyoruz. Tutuklulara hak ve hukuk çerçevesi içerisinde yaklaşmaları çağrısında bulunuyoruz" dedi.