18 Mayıs 2024 Cumartesi

Ekoloji Buluşmaları ikinci gününde 

HDP Mersin İl Örgütü, Ekoloji Buluşmaları’nın ikinci gününde Toroslar ilçesine bağlı Kerimler, Yukarı Gözne ve Ayvagediği mahalle halkıyla bir araya geldi. AKP yandaşı birkaç firmanın cebi dolsun diye halkın yaşam alanlarının talan edildiği kaydedilen konuşmada, taş ocağına izin verilmeye dile getirildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü’nün kentte ekoloji ve doğa talanlarının yaşandığı alanlarda yaşayan halkla bir araya gelmek üzere başlattığı Ekoloji Buluşmaları ikinci gününde devam etti. Partinin Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, Toroslar İlçe Eşbaşkanı İsa Akçakaya, Ekoloji Komisyonu  ve belediye meclis üyelerinden oluşan heyet, temaslarına bugün Toroslar  ilçesine bağlı Kerimler, Yukarı Gözne ve Ayvagediği mahallelerinde devam etti.

TAŞKIN: TAŞ OCAĞINA HAYIR DİYORUZ
Taş ocaklarının tehdidi altında bulunan Yukarı Gözne Mahallesi’ne giden HDP’liler, burada mahalle muhtarı ve sakinleri ile bir araya geldi. Mahallelerine  taş ocağı yapılmasını istemediklerini söyleyen muhtar Şevket Taşkın,, "Biz köyümüzde ikinci bir taş ocağı istemiyoruz. İlla taş ocağı yapmak istiyorlarsa yerleşim yerlerine uzak yerlerde yapsınlar. Cumhurbaşkanımız, 'sigara içmek sağlığa zararlıdır, sigaraya  hayır' diyor. Bizim de sigaramız taş ocağıdır. Biz de taş ocağına hayır diyoruz" dedi.

TURAN: AKP YANDAŞI ŞİRKETLERİN CEBİ DOLSUN DİYE YAŞAM ALANLARI YOK EDİLİYOR
Yapılan sohbette yaşanan sorunların çözümü noktasında halkla birlikte hareket etmenin önemine vurgu HDP’li vekil Rıdvan Turan ise, doğa talanının buradaki yaşamı imkansız kılacağını dile getirdi. "AKP'nin yandaşı olan birkaç firmanın cebi dolsun diye halkın yaşam alanları yok ediliyor" diyen Turan, doğa talanına izin vermeyerek, mücadele edeceklerini kaydetti. Türkiye'nin her yerinde yoğun taş ocaklarının faaliyet gösterdiğini ifade eden Turan, "Mersin özelinde ihtiyaç olarak tarif ettikleri Atatürk Parkı'na doğru genişletilmesi için denizin doldurulmasına yönelik planlamalarıdır. Torosları getirip denize dolduracaklar. Biz daha önce soru önergeleri vermiştik. Taş ocağı nedeniyle limanın doldurulmasının karşısında olacağız" ifadelerini kullandı.

Ekoloji Buluşmalarının yarınki durağı Mezitli ilçesinde bulunan Kale ve Davultepe mahalleleri olacak.