19 Nisan 2024 Cuma

Ekmekçioğulları işçileri Ankara yolunda engellendi: İşçiler yol kesti

DİSK heyeti ile direnişçi temsilcileri Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gitmek için otobüslere binerek Ankara yoluna çıktı. Polis yolda işçileri engellemeye çalıştı. İşçiler yolu kesti.

Ekmekçioğulları Metal Kimya işçilerinin sendikalı oldukları için işten çıkarılmalarının ardından başlattıkları direniş sürerken, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na giden DİSK heyeti ve direnişçi temsilcileri engellenmeye çalışıldı. Kırıkkale'nin ardından Ankara Elmadağ'da da işçilerin yolunu polis, işçilerin kimliklerini aldı. İşçiler bunun üzerine yol kesti.

Çorum'da Ekmekçioğulları Metal Kimya işçilerinin DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye olmaları nedeniyle İş Kanunu'nun 25/2 maddesi gerekçe gösterilerek işlerine son verilmesinin ardından başlattıkları direniş 43 gündür sürüyor.

İşçiler bugün gasp edilen Anayasal hakları için -10 derecede kent merkezinden Çorum-Ankara karayolunda bulunan Ekmekçioğulları fabrikasının önüne kadar yürüdü. DİSK heyeti ile direnişçi temsilcileri Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gitmek için burada otobüslere binerek Ankara yoluna çıktı.

Yolculuk esnasında Ekmekçioğulları işçileri Ankara engellerle karşılaştı. Önce Kırıkkale'de durdurulan otobüsler, ardından Ankara Elmadağ'da da durduruldu. Polis kimlikleri alırken, işçiler burada yol kesti.