21 Mayıs 2024 Salı

EHB, Berfin Polat'ı hapishanede ziyaret etti

EHB avukatları 3 gün önce tutuklanan LÖB üyesi Polat ile görüştü. Karantina bahanesiyle havalandırması dahi olmayan oldukça küçük bir alanda tutulan Polat'ın suç kategorisi nedeniyle adli çocuk tutsaklarla, yaşı gereği ise siyasi tutsaklarla kalamayacağını kaydetti. EHB, buna rağmen neşesinden bir şey kaybetmeyen Polat'la dayanışma çağrısı yaptı. 

Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatları 3 gün önce tutuklanan LÖB üyesi Berfin Polat'ı Bakırköy Hapishanesi'nde ziyaret etti. 

Polat, üç gün önce Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) sosyal medya paylaşımlarını retweet etmesi gerekçesiyle, "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanmıştı. 

Polat'la görüşen avukatları görüşmenin ayrıntılarını sosyal medya hesaplarından paylaştı. EHB, şu ifadeleri kullandı: "Berfin; karantina bahanesiyle havalandırması olmayan oldukça dar bir hücrede tek başına tutuluyor. Karantina süresi bittiğinde ise adli çocuk mahpuslarla suç kategorisi nedeniyle, siyasi mahpuslarla ise yaşı nedeniyle kalamayacak.

Pandemi gerekçesiyle kütüphaneden kitap talebi karşılanmıyor. Kendisine sadece  Diyanet yayınlarından çıkan kitaplar verilmek isteniyor. Kantin alışverişi yapamadığı gibi, kağıt-kalem talebi dahi karşılanmıyor.

Haliyle biraz sıkılmış ama neşesi ve direncinden hiçbir şey kaybetmemiş. Çocuk mahpusların üstün yararı ilkesinin siyasi mahpuslar bakımından geçerli olmadığını ve Covid-19'un hapishanelerde tecridin ağırlaştırılmasının bahanesi olduğunu bir kez daha vurgulamış olalım.

Berfin'in yaptığı gibi eşyayı ismiyle çağırmaya, faşizme faşizm demeye ve faşizme karşı dayanışmayı büyütmeye devam edelim. Bugünden yazacağınız mektuplar; karantina sonrası eline ulaşmış olacaktır."