1 Mayıs 2024 Çarşamba

Eğitim Sen'den yüz yüze eğitime ilişkin açıklama

MEB ve iktidarın duyarsızlığının kabul edilemeyeceğini belirten Eğitim Sen, tüm uyarılarına rağmen yaz aylarında yüz yüze eğitim için ciddi bir hazırlık yapılmadığını kaydetti. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 6 Eylül'de tam zamanlı yüz yüze eğitime başlanacağı açıklaması yapılmış ancak alınan tedbirlerin neler olduğu açıklanmamıştır. Eğitim Sen'in tüm uyarılarına ve çağrılarına rağmen yaz ayları boyunca ciddi bir hazırlık yapılmadı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitim-Sen, "MEB bugüne kadar seyreltilmiş sınıf uygulamasına ilişkin olarak nasıl bir hazırlık içinde olduğunu, kaç yeni derslik yaptığını ısrarla açıklamamaktadır. Sınıfların havalandırılması için kış aylarını da dikkate alan bir pencere sistemini tüm sınıflarda hayata geçirip geçirmediğine dair bir açıklama da söz konusu değildir. Eğitim bileşenleri yaz aylarında okullarında böyle bir çalışma olmadığını gözlemlemiştir" dedi. 

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Her eğitim ve bilim emekçisi, eğitimin yüz yüze olması gerektiğini bilmekte, acil uzaktan öğretimle daha fazla eğitim sürdürülemeyeceğini görmektedir. MEB'de artık salgın yönetiminin 'ben yaptım, oldu' mantığıyla yürütülemeyeceğini görmelidir. Okullarımızı amasız, fakatsız açabilmek ve açık tutabilmek halkımız açısından ivedi bir ihtiyaçtır. Okullarımızın kapalı kalmasının toplumsal zararları düşünüldüğünde MEB'in ve iktidarın duyarsızlığı kabul edilemez. Yayımlanan 'Covid-19 salgınında okullarda alınması gereken önlemler' broşürü ile sorumlulukların büyük bölümünü okul yöneticilerinin üzerine bırakarak bu süreç yürütülemez. AKP-MHP iktidarını ve MEB'i bir kez daha sorumlu davranmaya çağırıyoruz."