19 Mayıs 2024 Pazar

Eğitim Sen'den uluslararası sendikalara çağrı

Haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edilen üyelerinin durumuna ilişkin uluslararası sendikalara çağrı yapan Eğitim Sen Genel Merkezi, sürece ilişkin girişimlerde bulunulmasını istedi. 

Eğitim Sen, Genel Merkez binasında yaptığı basın açıklamasıyla ihraç üyeleri ile ilgili uluslararası sendikalara çağrı yaptı. 

Söz alan Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, mektupları öncelikle üyesi oldukları Eğitim Enternasyonali'ne (EI) ve onun Avrupa örgütü olan Eğitim Enternasyoneli Avrupa Bölge Örgütü'ne ETUCE'ye ileteceklerini kaydetti. 

Avrupa genelindeki 51 ülkede faaliyet yürüten 127 eğitim sendikasından toplam 11 milyon eğitim emekçisine seslerini duyurmayı amaçladıklarını belirten Kurul, "Eğitimsen olarak gösterdiğimiz bu çabalara ek olarak, KESK mektubu tüm dünyada 220 milyondan fazla emekçiyi temsil eden Uluslararası Sendikaları Konfederasyonu (ITUC) ile Avrupa genelinde 45 milyon emekçiyi temsil eden Avrupa Sendikalar Konfederasyonu'na (ETUC) iletecek. Mektup Türkiye'nin hala denetim sürecinde olan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, ILO İşçi Hakları Grubu, BM İnsan Hakları Ofisine vb. İlgili mekanizmalara da iletilecek. KESK'e bağlı 11 iş kolu uluslararası alanda bağlı oldukları üst
kuruluşlarına bu mektubu iletecek" dedi. 

ULUSLARARASI SENDİKALARA ÇAĞRI YAPILDI
Eğitim Sen Genel Merkezi'nin ihraç üyelerinin durumuna ilişkin mektubunda, 4 yıllık süreye rağmen Komisyon'dan henüz bir karar çıkmamasının, üyelerinin iç hukuk yollarından herhangi bir kazanım elde etmediğini ortaya koyduğu kaydedildi. 

Haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edilen üyelerinin yaşadığı 4 yıllık süreci hatırlatan Eğitim Sen Genel Merkezi'nin mektubunda, "KESK olarak sizden Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri olarak bilhassa Konseyin yargı organı olan AİHM nezdindeki devam eden başvurular ve yasama organı olan, Türkiye ile ilgili yeniden denetim süreci kararı veren Avrupa Konseyi nezdinde girişimlerde bulunmanızı rica ederiz. Bu çerçevede, Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vb. yetkililer nezdinde de girişimler de bulunmanızı rica ederiz" ifadeleri yer aldı.