18 Mayıs 2024 Cumartesi

Eğitim Sen'den Kadıköy'de eylem: Kanun tasarısı geri çekilsin

Eğitim Sen bugün Kadıköy'de meclise faks atarak Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı'nın geri çekilmesini istedi. Faks eyleminden sonra postane önünde açıklama yapan eğitim emekçileri, kendilerine danışılmadan ortaya konulan bu tasarının eğitim emekçilerini ayrıştırdığını ve ihtiyaçlarını karşılamadığını vurguladı. 

Eğitim Sen bugün Kadıköy Postanesi'nde faks çekme eylemi düzenleyerek Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı'nın geri çekilmesini istedi. Meclise tasarının geri çekilmesi için meclise faks atan emekçiler, sonrasında PTT önünde bir açıklama yaptı. Açıklamada "Öğretmenleri Yarıştıran, Kariyer Basamaklarını Ayıran Kanun Tasarısı Geri Çekilsin" yazılı bir pankart açılarak, "Kanun tasarısı geri çekilsin", "Kariyer değil insanca yaşam", "Eşit işe eşit ücret" sloganları atıldı. 

Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mesut Mike, eğitim emekçilerine danışılmadan, gizli kapaklı hazırlanan yasa tasarısının kendi taleplerini içermediğini ifade ederek, tasarıya karşı direnişlerinin süreceğini kaydetti. 1 Şubat'ta meclise gelecek olan tasarının öğretmenleri kariyer basamakları üzerinden ayrıştırdığını vurgulayan Mike, ayrıca kanun tasarısında özel sektörde çalışan eğitim emekçilerine dair hiçbir düzenleme olmadığını dile getirdi. Mike, tasarıda yer alan adaylık sınavının kaldırılarak yerine bir komisyon getirilmesinin torpil ve mülakat uygulamalarını yaygınlaştıracağını belirterek, ne ekonomik ne de çalışma koşulları bakımından kendilerine hiçbir işlerlik sunmayan bu tasarının geri çekilmesi gerektiğinin altını çizdi. Mike ayrıca, eğitim alanında yer alan diğer sendikaları da yasa tasarına karşı verilen mücadelede daha aktif rol almaya çağırdı.