18 Mayıs 2024 Cumartesi

Eğitim Sen: Öğrencilerimizin eğitim hakkı için mücadele edeceğiz

MEB'in tüm çağrılara kulak tıkayıp LGS'de ısrarcı olmasının amacının yoksul çocukları imam hatiplere, meslek ve açlık liselere yönlendirmek olduğunu belirten Eğitim Sen Genel Merkezi, Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı Aygün'ün de bu doğrultuda hareket ettiğini kaydetti. Eğitim Sen, öğrencilerin eğitim hakkı için mücadele edeceklerini vurguladı. 

Eğitim Sen Genel Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Covid-19 salgını devam ederken ve eğitim emekçilerinin aşı taleplerine kulaklarını tıkayarak Liselere Geçiş Sistemi sınavını gerçekleştirmekteki ısrarının yoksul ailelerin çocukarını imam hatip, meslek lisesi ve açık liselere yönlendirmek olduğunu kaydetti. 

Salgın döneminde, "Ben yaptım, oldu" diyerek yürütülen eğitim politikalarının çöktüğüne dikkat çekilen açıklamada, MEB'in "yapılamamış eğitimin" "başarısını" öğrencilerde aradığını belirtti. 

Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdür Yardımcısı  Hamza Aygün'ün okul müdürlerine gönderdiği mesajın, sadece AKP'nin eğitime bakışını değil öğrencilerin geleceğinin nasıl ellerinden alınmak istendiğini de tüm gerçekliğiyle gözler önüne serdiği kaydedilen açıklamada, görevi eğitimin niteliğini arttırmak ve öğrencilerin eğitim hizmetine eşitçe erişimini sağlamak olması gereken bir yöneticinin, "sınavda herhangi bir hedefi olmayan öğrencilerin sınava katılmamasını sağlamak" olarak kendine ve okul müdürlerine biçtiği görevin açıkça suç olduğu vurgulandı. 

Açıklamada, "Hamza Aygün'ün hedefi, acil uzaktan öğretimin sorunlarını gizlemek ve Liselere Geçiş Sistemi'nin amacına uygun biçimde yoksul ailelerin çocuklarını imam hatip, meslek lisesi ve açık liselere yönlendirmektir. Hamza Aygün'ün sözleri, siyasi iktidar ve kadrolarının, yarınlarına güvenle bakamayan öğrencileri nasıl gözden çıkardığının resmidir! Eğitim Sen olarak MEB'e çağrımız, Hamza Aygün hakkında gerekli yasal işlemleri derhal başlatmasıdır. Öğrencilerimizin eğitim hakkı için, gençlerimizin yarınlara güvenle bakabilmeleri için tüm örgütlü gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir" ifadeleri yer aldı.