18 Nisan 2024 Perşembe

Eğitim Sen nitelikli eğitim talebiyle imza kampanyası başlattı

Eğitim Sen, sınav sistemine karşı "Çocuklarımızın ve Öğrencilerimizin İstedikleri Okula Gidebilmesi Sağlanmalıdır" başlıklı imza kampanyası başlattı.
Eğitim Sen, TEOG yerine gelen yeni sınav sistemine karşı Milli Eğitim Bakanlığına verilmek üzere "Çocuklarımızın ve Öğrencilerimizin İstedikleri Okula Gidebilmesi Sağlanmalıdır" başlıklı imza kampanyası başlattı.
 
Yeni sistemle birlikte öğrencilerin tercihlerinin fiilen anlamsız kılındığını çok sayıda öğrencinin istemediği okul türlerine gitmeye zorlandığını belirten Eğitim Sen, kampanya metninde "Halbuki her çocuk nitelikli eğitim hakkına sahip olmalıdır. Bu nedenle okulların 'nitelikli' ve 'niteliksiz' diye ikiye ayrılmasına, çocuklarımızın telafisi mümkün olmayacak politikalara mahkum edilmesine itiraz ediyorum" ifadelerine yer verdi.
 
İMZA METNİNDEKİ TALEPLER
 
Eğitim Sen'in imza kampanyası talepleri şöyle:
-Çocuğumun ve öğrencilerin 9 okul arasından 5 okulu tercih etmeye zorlanmamasını,
-Çocuğumun ve öğrencilerin gideceği okul türü tercihinde Milli Eğitim Bakanlığının belirleyici olmamasını,
-Adına çember sistemi denilen ve çocuğumun, öğrencilerin istediği okula gidebilmesini engelleyen bu sistemden vazgeçilmesini,
-Çocukların ve öğrencilerin geleceğinin bizler için her şeyden daha önemli olduğu gerçeğinin unutulmamasını, talep ediyorum.