17 Mayıs 2024 Cuma

Eğitim-Sen: İzmir'de 119 sınıf karantinaya alındı

Pandemi ile uzun süre online süren eğitime 6 Eylül itibariyle yüz yüze devam edilirken, alınmayan önlemler nedeniyle vakalar artıyor, sınıflar karantinaya alınıyor. Eğitim-Sen İzmir Şubeleri, İzmir'de 119 sınıfın karantinaya alındığını, 27 öğretmen ve 235 öğrencinin testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Yüz yüze eğitim başlarken gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle koronavirüs vaka sayıları artıyor. Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, İzmir genelinde Eğitim-Sen'in örgütlü olduğu okullarda en az 119 sınıfın karantinaya alındığını açıkladı. Vardal, "235 pozitif öğrenci, 27 de pozitif öğretmen bilgisi var, ki bunlar en az. Milli Eğitim Bakanlığı'nın böyle bir paylaşımı olmaması, şeffaf davranmaması nedeniyle bizim alanlardaki arkadaşlarımızdan gelen bilgiler bunlar" dedi.

UYARILAR DİKKATE ALINSIN
Vardal, "Son 3 gündeki gelen bilgiler de iç açıcı değil. Sadece Eğitim-Sen 1 No'lu Şubenin alanında 35 okulun karantinaya alındığı bilgisi var. Bu durum yüz yüze eğitimi riske ediyor. Eğer bu artışlar devam eder, karantinaya alınan sınıf sayısını engelleyemezsek, yüz yüze eğitimin sürdürülebilmesi riskli" diye belirtti.

Evrensel'in haberine göre; MEB'in Eğitim-Sen'in yaptığı uyarıları dikkate almadığını söyleyen Vardal, "Sadece dezenfektan ve maskeye indirgenmiş bir durum var. Bu ikisiyle salgınla mücadele edilerek yüz yüze eğitim sürdürülemez" diye konuştu.

KAPALI KÖY OKULLARI AÇILMALIDIR
Eğitim-Sen Torbalı Temsilciliği yaptığı açıklamada, okullarda bulunan çoğu sınıfın karantinada olduğunu hatırlatarak, "Sadece Çetineller Ortaokulunda 6 sınıfın uzaktan eğitime geçtiği, Tolga Sağlam Kız İmam Hatip Lisesi pansiyonunda 2 pozitif vaka ve bir odanın karantinada, İbni Sina MTAL'de 1 öğrenci pozitif ve 2 öğrencinin pozitif olduğu sınıf da karantinada, Atatürk Anadolu Lisesinde bir sınıfın karantinada, Ayrancılar Ege-Koop ilkokulunda 1 öğretmen ve 2 öğrencinin pozitif olduğu biliniyor ki, 'Torbalı'da okullarda vaka görülmediği' yönündeki resmi açıklamaların gerçeği yansıtmadığını gözler önüne seriyor" diye belirtti.

Kalabalık olan sınıfların sağlıksız olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Torbalı merkezde bir, Ayrancılar'da ise iki tane imam hatip ortaokulu ve lise binası az sayıda öğrenci ile eğitim görmektedir. Bu nedenle öncelikle apartmandan bozma, bahçesi olmayan Ayrancılar Ortaokulu, Anadolu Lisesinin taşınması ile boşalan ve imam hatip ortaokuluna tahsis edilen binaya taşınmalı, diğer iki binadaki öğrenciler de tek bir binaya toplanarak boşa çıkan bir bir bina kalabalık okulların sınıf mevcutlarını seyreltmek üzere kullanılmalıdır. Kapalı olan köy okulları mutlaka açılmalıdır" diye ifade edildi.

45 SINIF KAPATILDI
Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şube, örgütlü olduğu ilçelerdeki okulların geçen haftaki durumuna ilişkin çizelge hazırladı. Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı ve Aliağa'daki okulların yer aldığı çizelgede 8 öğretmenin ve 132 öğrencinin pozitif, 227 öğrencinin temaslı, 45 sınıfın kapandığı duyuruldu.

Eğitim-Sen İzmir 4 No'lu Şube ise Bornova ve Kemelpaşa'daki okullara ilişkin verileri açıkladı. 9 öğretmenin ve 14 öğrencinin pozitif, 28 sınıfın ise kapandığını belirtti.

Eğitim-Sen İzmir 5 No'lu Şube de Buca, Gaziemir ve Menderes'deki okulların durumunu açıkladı. 6 öğretmenin ve 17 öğrencinin pozitif, 2 öğrencinin temaslı ve 21 sınıfın karantinada olduğu bilgisini verdi.

ÖĞRETMENLERDEN BAYINDIR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE TEPKİ
Bayındır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okul müdürlerine mesaj göndererek, "İlçemizde yaşanan vakaların çoğunluğunu çocuk vakaları oluşturmaktadır. Okullarımızda öksürük, burun akıntısı, nezle vb. gibi başlangıç belirtileri olan öğrencilerimizin velileri ile acil bir şekilde görüşülerek tedbirlerin alınmasının (okula göndermeme) sağlanması, bu şekilde de okullarımızda hastalıkların yayılmasının da önüne geçilmesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunu önemle rica ederim" ifadeleri yer aldı.

Koronavirüs vakalarını önlemeyi bireysel tedbirlere bağlayan Bayıdır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne eğitim emekçileri tepki gösterdi.