19 Mayıs 2024 Pazar

Eğitim Sen Ankara Şubeleri: Ağırlaşan tablonun en tipik örneği Ankara

Eğitim Sen Ankara Şubeleri, Covid-19 salgınında ağırlaşan tablonun en tipik örneğinin Ankara olduğunu kaydetti ve iki hafta tam kapanma istediklerini belirtti. 

Eğitim-Sen Ankara Şubeleri, "Risk altındayız, aşı istiyoruz" şiarıyla Eğitim-Sen Ankara 2 No'lu Şube binasında basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, yüz yüze eğitimin sağlıklı ortamlarda ve güven içinde yürütülebilmesi için Sağlık Bakanlığı'na yapılan başvuruların yanı sıra illerde de eğitim emekçileri olarak il sağlık müdürlüklerine verilen dilekçelerden alınan yanıtlardan eğitim alanına ilişkin öncelik taşıyan bir aşı planlaması olmadığı kaydedildi. 

Ağırlaşan tablonun en tipik örneğinin Ankara olduğu kaydedilen açıklamada,şu ifadeler yer aldı: "2 Mart 2021'de hayata geçirilen toplu kontrolsüz normalleşmeyle birlikte şehirde hareketlilik artmıştır. 2019- 2020 eğitim öğretim verilerine göre şehirde, bir milyon öğrenci ve yetmiş beş bin öğretmen sınıflara sokulmuştur. Üstelik yapıldığı her şehri kırmızıya boyayan parti kongreleri vaka sayısını daha çok artırmıştır. Bunun sonucunu Eğitim Sen Ankara Şubeleri olarak gördük.

6 Mart 2021 tarihinde vakaların hızla artması üzerine eğitime ara verilerek önlemler alınması çağrısında bulunduk. Ankara Valiliğinin çağrımızı dikkate almaması sonucunda 20 Mart 2021 tarihi itibariyle Ankara risk haritasında ne yazık ki kırmızıya boyandı. Bu koşullarda öğretmenlerin, öğrencilerin, eğitim kurumlarında görev yapan yardımcı hizmetli, memur, idari ve teknik personelin, ailelerin ve toplumun sağlıklı yaşam hakkı iktidarın yanlış politikaları nedeniyle açık tehdit altındadır. Gerekli önlemler alınmadan böylesine büyük bir risk altında görev yapmaya zorlanmamızın sağlıklı yaşam hakkına müdahale anlamına geldiği açıktır. Bizlerin, aile bireylerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin hastalanması halinde başta siyasal iktidar olmak üzere sorumluluk MEB ve Sağlık Bakanlığında olacaktır."

Eğitim Sen Ankara Şubeleri, Ankara'da risk oranın düşürmek için iki haftalık tam kapanma uygulanmasını istedi.