2 Mayıs 2024 Perşembe

Eğitim emekçilerinden Şenyaşar ailesine ziyaret

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubelerinin yöneticileri Adalet Nöbeti'ni sürdüren Şenyaşar ailesine destek ziyaretinde bulundu. Eğitim emekçileri bir süre aileyle birlikte Urfa Adliyesi önünde nöbet tuttu.

AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları ve korumalarının saldırısında eşi ve iki oğlu katledilen, bir oğlu tutuklanarak yıllara varan hapis cezası verilen Emine Şenyaşar, oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte Urfa Adliyesi önünde Adaleti Nöbeti'ni sürdürüyor.

Nöbetin 297'inci gününde Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Diyarbakır Şubelerinin yöneticileri aileyi ziyaret etti.

'SORUMLULAR HESAP VERMELİ'
Ziyarette konuşan Eğitim-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Eşbaşkanı Zülküf Güneş, hukuksuzluğun rutine dönüştüğünü söyledi. Yaşananların toplum vicdanında sorgulandığını belirten Güneş, sorumluların hesap vermesi için davanın bir an önce açılması gerektiğini söyledi. Güneş, "Bu sürecin bir an önce olması, Emine annemizin yüreğine biraz da olsa su serpecektir. Bu hukuksuzluk sadece Emine annemize, Şenyaşar ailemize değildir. Bütün toplumadır. Suruç halkınadır, bizleredir. Sorumluların bir an önce hesap vermesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

'AİLENİN YANINDAYIZ'
Şenyaşar ailesinin yanında olduklarını vurgulayan Güneş, sorumlular hesap verene kadar takipçisi olacaklarını söyledi, "Ailenin yanındayız" dedi.

Eğitim-Sen yöneticileri bir süre aileyle birlikte Urfa Adliyesi önünde nöbet tuttu.

'SESSİZ KALAN KATLİAMA ORTAKTIR'
Sabah saatlerinde Urfa Adliyesi önünde nöbet eylemini sürdürdükleri alana gelen Şenyaşar ailesi, sessiz kalan herkesin katliama ortaklık ettiğini söyledi.

Nöbet eylemlerinin zulüm altında devam ettiğini belirten Ferit Şenyaşar, Adalet Nöbeti'nin 300'üncü güne yaklaştığını hatırlattı, "Devlet hastanesinde milletvekili ve akrabaları birlikte bir infaz yaptı ve bu infaz yüzlerce kamu çalışanının gözleri önünde oldu. AKP içinde olayı herkes biliyor. AKP'nin Meclis'te 302 milletvekili var, bugüne kadar AKP Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba konuştu ve haklı olduğumuzu söyledi. Diğer milletvekillerinden de aynı duyarlığı bekliyoruz. Herkes safını belirtsin. Sessiz kalan bu katliama ortaktır" dedi.

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'
Kardeşi Fadıl Şenyaşar'ın serbest bırakılması ve hastane dava dosyasının açılması talebiyle eylemde olduklarını hatırlatan Şenyaşar, "Hastanede organizeli katliam yapan ve daha önce savcının tespit ettiği 23 kişinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Adalet yerini bulana kadar da mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.