18 Eylül 2024 Çarşamba

Eğitim emekçileri Çankaya Belediyesi önünde eylem yaptı

"Sosyal belediyecilik" adı altında emeklerini sömüren ve buna karşı çıktıkları için dezavantajlı öğrencilere eğitim verdikleri projeyi iptal eden Çankaya Belediyesi önünde eylem yapan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, "Tepelerde eğitimden tasarruf olmaz diyenler burada eğitim emekçilerinin emeğini sömürüyor" dedi. 

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi Çankaya Belediyesinde işten atılan öğretmenler belediye önünde açıklama yaptı. Eylemde, "Direnen öğretmenlere projede yer verilmedi" pankartı açıldı.

Çankaya Belediyesinde dört yıldır öğrencilere üniversiteye hazırlık ve eğitim desteği veriliyor. Eğitime gelen öğrenciler ise dezavantajlı, son dönemde ise depremzede öğrenciler. Eğitim emekçilerinin büyük emeklerle ve açlık sınırındaki ücretlerle çalışarak sürdürdüğü dört yıllık proje geçen haziran ayında iptal edilmek istendi. Ancak velilerin ve öğretmenlerin itirazı sonucu bundan vazgeçildi. Fakat öğretmenlere "eylül ayında maaşlarınız ödenecektir" sözü tutulmadı, maaş verilmeyeceği bildirildi. 

Öğretmenler, "Eğitimin bu kadar ticarete döndüğü, yoksulluğun arttığı yerde yetkililere dedik ki 'bu çocukları mağdur etmeyin'. Bunun için genel başkan yardımcısı İrfan beyle oturduk. İrfan beye eğitimin önemini, projenin önemini aktardık, burada çalışan öğretmenlerin özlük hakları üzerine konuşma gerçekleştirdik. Bu konuşmada asgari ücrete 30 saate, yarım sigortalarla çalışmak istemediğimiz söyledik. Bir öğretmen asgari ücrete çalıştırılıyor hem de sosyal belediyecilik adı altında yapılıyor Çankaya Belediyesinde. Tepelerde eğitimden tasarruf olmaz diyenler burada eğitim emekçilerinin emeğini sömürüyor" dedi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenen öğretmenler, "Eğitime önem verdiğinizi, eğitimin direği olduğunuzu, iktidarı almayı hedeflediğinizi söylüyorsunuz. Buna ilk önce bünyenizde çalışan öğretmenlerin sesine kulak vererek başlayabilirsiniz. İktidarı eleştirmek kolay. İktidar yapınca eleştirdiğimiz şeyi neden kendimiz yaptığımızda görmezlikten geliyoruz" ifadelerini kullandı. 

İşlerine geri dönmek istediklerinin altını çizen eğitim emekçileri, açıklamanın ardından belediye önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.