19 Mayıs 2024 Pazar

Ege'de 6 öğrenciye Erdoğan gözaltısı

Erdoğan, Ege Üniversitesi Bornova Yerleşkesinde inşa edilen camiinin açılışı için kampüse gelmesi üzerine, 6 öğrenci darp edilerek gözaltında alındı. 
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ege Üniversitesi'ne gelmesi üzerine, 6 üniversite öğrencisi polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. 

Ege Üniversitesi Bornova Yerleşkesi'nde inşaa edilen Bilal Saygılı Camii'nin açılışını yapmak için üniversiteye Erdoğan'ın gelmesi üzerine kampüse polis yığıldı. Kampüs içinde öğrencileri taciz eden polisler 5'i Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi olmak üzere 6 öğrenciyi darp ederek gözaltına aldı. 

Gözaltına alınan öğrencilerin cep telefonlarına el konulurken ön muayene için hastaneye götürülmeyip, Bornova Mekez Karakolu önünde polis aracında 5 saat bekletilerek eğitim hakları da gasp edildi. 

Cami açılışı için düzenlenen törenin bitişiyle Erdoğan kampüsten ayrıldı. 5 saat hukuksuz araçta bekletilen öğrenciler önce doktor muayenesi için hastaneye götürüldü, ardından da ifadeleri dahi alınmadan serbest bırakıldı.