25 Nisan 2024 Perşembe

Ege Denizi'nde tekne battı: 6 ölü

Balıkesir?in Ayvalık ilçesi açıklarında Yunan adalarına geçmeye çalışan FETÖ soruşturması kapsamında aranan kişiler ve ailelerini taşıyan şişme botun batması sonucu 3?ü çocuk, 2?si kadın, 6 kişi yaşamını yitirdi, 9 kişi ise sağ kurtarıldı. Kayıp olan 1 kişiyi ise arama çalışmaları sürüyor.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 14 kişi ile organizatör oldukları sanılan 2 kişinin bulunduğu şişme botun alabora olması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, bir kişi kayboldu, 9 kişi kurtarıldı.
 
Gece saatlerinde Midilli'ye gitmek isteyen, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı, FETÖ soruşturması kapsamında aranan kişiler ve ailelerini taşıyan şişme bot, Ayvalık'ın Çıplak Ada açıklarında gece saat 23.30 sıralarında alabora oldu. 
 
Bölgeye Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Ekipler, 9 kişiyi sağ olarak kurtardı. Olayın ardından bölgede yapılan arama çalışmalarından 3'ü çocuk, 2'si kadın, toplam 6 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı.
 
Kurtarılan 9 kişi Ayvalık Devlet Hastanesindeki tedavileri sonrası İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 
 
Yaşamını yitirenlerin cenazeleri, Ayvalık Devlet Hastanesi morgundaki ilk incelemelerin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.