26 Nisan 2024 Cuma

Ege Denizi'nde 6,8 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Bornova ve Bayraklı'da 7 bina yıkıldı. AFAD 1'i boğulma olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 438 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, saat 14.51'de merkez üssü Ege Denizi açıkları olan 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin 11,8 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Deprem sonrası kent genelinde çok sayıda binada hasar oluştu.

Kentte Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yüksek katlı bazı binalar yıkıldı. Enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışmalar yürütülüyor.

BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ
Deprem İzmir'in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne'de de hissedildi.

BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ
Deprem İzmir'in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne'de de hissedildi.

12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye, yaralananların sayısının ise 419'a yükseldiğini duyurdu.

Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi'nden alınan ilk bilgilere göre, 1'i boğularak olmak üzere 12 kişi hayatını kaybettiği, 419 kişinin yaralandığı duyurulan açıklamada, İzmir'de yıkılan ve hasar gören 17 binada arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.

VALİ KÖŞGER: 4 BİNA TAMAMEN YIKILMIŞ
Gazetecilere açıklamada bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, şu ana kadar 4 binanın tam olarak yıkılmış olduğunu tespit ettiklerini aktardı.

Köşger, "10'un üzerinde de yan yatmış bina var. Çok hasarlı binalar da var. Şimdiye kadar yan yatmış binalardan 70'e yakın vatandaşımız canlı olarak kurtarıldı. Tam yıkılmış binalarda da kurtarılan vatandaşlarımız var" diye belirtti.

KURUM: AFET KOORDİNASYON MERKEZİ OLUŞTURULDU
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında da vatandaşlarımız var. Afet Koordinasyon Merkezi valilik bünyesinde oluşturuldu" diye kaydetti.

SOYLU: ÇEVRE İLLERDE CAN KAYBI YOK
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Uşak, Denizli, Manisa, Balıkesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir" dedi.

SOYER: EN KRİTİK BÖLGE BAYRAKLI, BORNOVA
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem sonrası yoğun bir trafik yaşandığını belirterek şunları söyledi: "Şu anda derli toplu sağlıklı bir bilgi yok elimizde. Bazı ihbarlar aldık. Yıkılan binalarımız var. Özellikle Bayraklı, Bornova'da. Bunlarla ilgili bilgi almaya çalışıyoruz. Can kaybına dair bir bilgi yok elimizde. Şu an yoldayız. 20'ye yakın binada yıkım ihbarı var. Bayraklı'ya ulaşmaya çalışıyoruz. En kritik bölge Bayraklı, Bornova görülüyor."

SEFERİHİSAR'DA TSUNAMİ: SOKAKLARI DENİZ SUYU BASTI
Depremin Ege Denizi'nde yarattığı tsunami sonrasında ise Seferihisar Sığacık'ta sokakları yaklaşık 1 metre deniz suyu bastı. Deniz seviyesinin yükselmesi sonucu cadde ve sokaklar su altında kaldı.

'AÇIKTA OLAN BALIKÇILARDAN HABER ALINAMIYOR'
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin "Açıkta olan balıkçılar varmış onlardan haber alınamıyor. Denizde balıkta olan balıkçılarımıza ulaşılamıyor" dedi.