20 Nisan 2024 Cumartesi

'Efrîn'i özgürleştirene kadar direneceğiz'

Türk devletinin Efrîn'i işgalinin 5. yılında Şehba'da binlerce kişi sokaklara çıktı. Eylemde yapılan konuşmalarda işgalcilerin planlarının halkın 5 yıldır süren direnişi ile boşa çıkarıldığı vurgulandı.

ŞEHBA- İşgalci Türk devletinin, Efrîn'e yönelik saldırısının 5. yılında Şehba'da yaşayan binlerce Efrînli işgali protesto etti.

Til Rifat ilçesinde yapılan yürüyüş boyunca halk zeytin dalı ve Efrîn'i savunma savaşında ölümsüzleşenlerin fotoğraflarını taşıdı. Eylem boyunca sık sık, "Yaşasın Efrîn direnişi”, "Şehit namirin” ve "Kahrolsun işgalciler” sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından yapılan açıklamada söz alan Efrîn Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Bekir Elo, "Direnen Efrîn halkı, başta işgalci Türk devleti olmak üzere düşmanlarının tüm planlarının boşa çıktığını ve amaçlarına ulaşmadıklarını burada kanıtlıyor” dedi.

Türk devleti ve Şam hükümetinin yakınlaşmasına dikkat çeken Elo, Efrîn'i özgürleştirene kadar direnişi sürdüreceklerini vurguladı.

Ardından söz alan Efrîn Bölgesi Kongra Star Yürütme üyesi Menal Şêxo, "İşgalci Türk devleti, her türlü yöntemle mücadelemizi zayıflatmaya çalışıyor ve bize karşı özel savaş yürütüyor. Ancak halkımız, işgale karşı 5 yıl içinde direniş çizgisinde ısrarcı olacağını gösterdi” şeklinde konuştu.

Menal Şêxo, Efrîn'e güven içinde dönmek istediklerini söyledi.