25 Nisan 2024 Perşembe

Efrîn Öğretmenler Birliği'nden saldırılara son verme çağrısı

Dünya Öğretmenler Günü'nü kutlayan Efrîn Öğretmenler Birliği, UNESCO, UNICEF ve BM'ye Türk devletinin okullara ve eğitim kurumlarına yönelik saldırılarına son verme çağrısı yaptı.

Efrîn Bölgesi Öğretmenler birliği üyesi öğretmenler Til Rifet'te bir okulun bahçesinde Kürtçe, Arapça açıklamalarla UNESCO, UNİCEF ve Türk devletinin okullara ve eğitim kurumlarına yönelik saldırılarına son verme çağrısı yaptı.

Açıklamanın Kürtçesi Şîlan Alo, Arapçası ise Mihemed Bilal tarafından okundu. Her yıl 5 Ekim'de Dünya Öğretmenler Günü'nün kutlandığı hatırlatılan açıklamada, 5 Ekim'in UNESCO tarafından 1966 yılında Dünya Öğretmenler Günü olarak ilan edildiğini ve 1994 yılından bu yana tüm dünyada kutlandığı hatırlatıldı.

Öğretmenlerin temel amaçlarının toplumun gelişmesi olduğu belirtilen açıklamada, "Kuzey ve Doğu Suriye'deki öğretmenler başta olmak üzere tüm öğretmenlerin gününü kutluyoruz. UNESCO, UNICEF ve BM'ye işgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik tehdit ve saldırılarını durdurmaya çağırıyoruz. Barış, güvenlik ve istikrarın sağlanması, tüm göçmenlerin evlerine dönmesi için Efrîn ve Suriye'nin tüm bölgelerinde Türk devletinin işgaline son verilmeli" denildi.

Açıklama direnişi selamlayan sloganlarla sona erdi.