26 Nisan 2024 Cuma

Eda'ya tecavüz eden ve katleden erkekler için 22 yıl hapis cezası istemi

Ankara'da Eda'ya tecavüz eden ve intihara sürükleyen Mehmet Ardıçoğlu ile Yusuf Güzelyurt hakkında mütalaasını açıklayan savcı her iki sanığın işlediği suçun sabit olduğu kanaatiyle 22 yıla kadar hapis cezası istedi. Duruşma avukatların ek süresi için ertelendi. 

Ankara'da Eda Nur Kaplan'a tecavüz işkencesinde bulunan ve intihara sürükleyen Mehmet Ardıçoğlu ve Yusuf Güzelyurt'un yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. 

7 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan olayın ardından, Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu gözaltına alınıp, tutuklanmıştı. "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan dava açılan sanıkların, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

Tutuklu sanık Mehmet Ardıçoğlu, duruşmaya hapishaneden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile katılırken, önceki duruşmada tahliye edilen; ancak başka bir suçtan hükümlü olan Yusuf Güzelyurt ise salonda hazır bulundu. Eda Nur Kaplan'ın annesi Fatma Polatoğlu ve taraf avukatları da salonda yer aldı.

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, tüm soruşturma ve kovuşturma aşamaları birlikte değerlendirildiğinde, Eda Nur Kaplan'ın alkolün de etkisiyle kendini savunamayacak durumda olduğu ve olayların akışını kontrol edecek durumda bulunmadığına dikkat çekerek, sanıkların "nitelikli cinsel saldırı" suçunu işlediklerinin sabit olduğunu söyledi ve 22 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Tutuklu sanık Mehmet Ardıçoğlu, 9 aydır tutuklu olduğunu belirterek, "Gelen raporların hepsinde benim aleyhime bir şey yok. Sosyal medya ve televizyon programları üzerinden bu duruma geldik. Tahliye talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı savunma yapmaları için avukatlara ek süre verip, Ardıçoğlu'nun tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 13 Mayıs'a erteledi