2 Mayıs 2024 Perşembe

Eda Nur Kaplan'ın telefonu incelenecek

Eda Nur Kaplan'a tecavüz ederek intihara sürükleyen sanıkların yargılandığı davada, Kaplan'ın telefonun incelenmesi için bilirkişiye gönderilmesine karar verildi.

Ankara'da Eda Nur Kaplan'a tecavüz ederek intihara sürükleyen Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu'nun "nitelikli cinsel saldırı" suçundan yargılandığı davanın 3. duruşması Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Kaplan'ın annesi, ablası avukatları ve çok sayıda kişi atılırken, tutuklu sanıklar Mehmet Ardıçoğlu ve Yusuf Güzelyurt ise hazır bulundu.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada dosyaya eklenen evraklar okundu. Ardından sanık avukatların dinlenmesini istediği B.A. tanık olarak dinlendi. Kaplan'ın tecavüze uğradığı günün akşamı sanıklarla birlikte iki ayrı eğlence merkezinde, aynı masada oturduklarını söyleyen B.A., Kaplan'ın alkollü olmadığını iddia etti.

Tanığın beyanlarının aksine masada bulunan alkollerin resimleri ve Kaplan'ın alkol içtiğine dair video kaydının olduğunu söyleyen ablası Güler Kaplan, söz konusu delilleri mahkemeye sunacağını belirtti.

Kaplan'ın avukatları söz aldı. Tanığın beyanlarını kabul etmediklerini dile getiren avukat, önceki duruşmada da hazır bulunmasına rağmen tam dinleneceği sırada salonu terk ettiğini hatırlattı. Avukat, sanıkların tanık Aşkın Kaya ile tespitlerinin yapılması için Aşkın ve sanıkların telefon HTS kayıtlarının getirilmesini talep etti.

Kaplan'ın avukatlarından Çisel Demirkan, Kaplan'ın telefonun şifresini tespit ettiklerini söyledi. Şifreyle birlikte telefonun tekrar bilirkişiye gönderilmesi talebinde bulunan Demirkan, "Mağdurunun ölümü nedeniyle yürütülen soruşturmada telefon bakımından bir bilir kişi incelemesinin yapılıp yapılmadığını bilmiyorum. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep ediyorum" diye aktardı.

Taleplere ilişkin mütalaasını açıklayan savcılık, katılan vekillerinin dosyaya sunmak istediği fotoğraf ve video görüntüler ile telefonun yeninden incelemesinin yapılması için bilirkişiye gönderilmesine karar verilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, oy çokluğuyla sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme başkanı, bu kararda karşı oy kullandığını belirterek, adli kontrol tedbirinin yeterli olacağı kanaatinde olduğunu söyledi. Mahkeme başkanı, telefonun incelenmesi için bilirkişiye gönderilmesine karar vererek duruşma 22 Mart'a erteledi.