28 Mart 2024 Perşembe

Ecem'i katleden Süleyman Kara'ya müebbet hapis cezası

17 yaşındaki Ecem Balcı'yı öldürdüğünü ve ardından gömdüğünü itiraf eden Süleyman Kara'nın yargılandığı davada karar çıktı. Kendini savunmak için Ecem'in intihar ettiğini öne süren Süleyman Kara, "kasten öldürmek suçu"ndan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli'nin Gölçük ilçesinde 5 Ocak günü kaybolan ve bir ay sonra cansız bedeni Ayvazpınar Köyü Yapraklı Deresi mevkiinde gömülü halde bulunan Ecem Balcı'nın katledilmesine ilişkin süren davada karar çıktı. 

17 yaşındaki Ecem, 5 Ocak 2018 günü evinden ayrıldan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Ecem hakkında arama başlatılırken, annesi Esra Cömert'te bir not bırakarak intihar etti. Bunun üzerine gözaltına alınan Esra Cömert'in sevgilisi Süleyman Kara, Ecem'i öldürdüğünü ve gömdüğünü itiraf etmişti. 

Süleyman Kara tutuklanarak hapishaneye konuldu. Ecem'in ölümüne ilişkin açılan ve Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar çıktı. Davaya tutuklu sanık Süleyman Kara, SEGBİS aracılığıyla katılırken, Ecem Balcı'nın babası Gökhan Balcı ve avukatlar katıldı. Davaya ayrıca Baro Başkanı Bahar Candemir Gültekin, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve Kadın Platformu da katılım sağladı. 

SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ HAPİS CEZASI İSTEDİ
Cumhuriyet Savcısı bir önceki davada verdiği mütalaasını tekrar ederek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını istedi. Balcı ailesinin avukatı Aslıhan Şen, "İki hususta mütalaaya karşıyız. Savcı, tasarlama olmadığı söyledi ancak ilgili kurullarda sanığın anlatımı tasarlamaya uygundur. Olay günü Ecem'i tarihi taç çıktı, sana vereceğim deyip yanına çağırdıktan sonra, ıssız alana götürüp çukur gibi bir yere gömüyor. Vahşi hayvanlar tarafından yenileceğini düşünüyor. Tasarlama olduğunu düşünüyoruz. Ecem'in sim kartı en büyük delillerden birisi bu yüzden emniyete intikal ettirilmiyor bu yüzden tutuksuz sanıkların da üst sınırdan cezalar almasını talep ediyoruz" dedi. 

Baba Gökhan Balcı da, Süleyman Kara'nın en ağır cezayı almasını istedi. 

SANIK AVUKATLARI BERAAT İSTEDİ
Sanık avukatı ise katliamın Süleyman Kara tarafından işlenmediğini iddia etti. Sanık avukatı, "Otopsi raporunda 'herhangi bir darp veya cebir izi ateşli silah yarası gibi şeyler tespit edilmedi' ifadeleri var" diyerek, baba Süleyman Kara'yı suçlamaya çalıştı.

SÜLEYMAN KARA: ÖLDÜRÜLMEDİ BENCE İNTİHAR ETTİ
Süleyman Kara ise ifadeyi işkence altında verdiğini ileri sürdü. Kendisine işkence eden komiserin de duruşma salonunda olduğunu belirten Kara, baba Gökhan Balcı'nın komiserin arkasına sığındığını söyledi. Ecem'in öldürüldüğüne inanmadığını, intihar ettiğini düşündüğünü söyleyecek kadar ileri giden Kara, "Başında babası yoktu. Cinayet minayet, yok böyle şeyler. Raporun incelemesini istiyorum. Hiçbir doktor bu raporu kabul etmez" diyerek kendini aklamaya çalıştı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS 
Duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti tutuklu yargılanan Süleyman Kara'nın "kasten öldürme suçu"ndan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verildi.