9 Mayıs 2024 Perşembe

'Ece Dinç kadın devrimine olan bağlılığıyla mücadelede yerini aldı'

Suruç şehidi Ece Dinç'in mezarı başında yapılan anmada, Ece'nin kadın devrimine olan bağlılığı ve inancı, yeni bir yaşam mücadelesine nasıl katıldığı aktarıldı. Anmada, Yapıcılar Kolektifi'nin Ece için seslendirdiği şarkı dinletildi.

Suruç katliamında ölümsüzleşen Ece Dinç İstanbul Karacaahmet Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Anmaya, Suruç yaralıları, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı, SKM MYK üyesi Çiçek Otlu, BEKSAV Eşbaşkanı Ahmet Uçar, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu, Birleşik Mücadele Güçleri, Birleşik Gençlik Meclisleri, Öğrenci Faaliyet, Kaldıraç, HDP Kadıköy İlçe Örgütü yöneticileri, Dev-Lis ve Ece Dinç'in arkadaşlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda katıldı.

AVCI: ROJAVA DEVRİMİN ÖNEMLİ ROL OYNADILAR
Saygı duruşunun ardından konuşan HDP İl Eşbaşkanı Erdal Avcı, Suruç şehitlerinin Rojava devriminde önemli bir rol oynadığını vurguladı, devrimin inşasının dünyaya bir çağrı niteliği taşıdığını ve Mezopotamya halklarını bu devrime daha fazla çektiğini dile getirdi.

Avcı, "Suruç şehitleri insanlığın ve insanca yaşamın temsilcileri olarak tarihte yerini aldılar. Onlar bu yolculukla kardeşliğin, eşitliğin mümkün olduğunu, bu coğrafyada gerçekleşebileceğini ortaya koydular" dedi.

OTLU: BU TOPRAKLARDA DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
SKM MYK üyesi Çiçek Otlu da Ece Dinç'i ve Suruç şehitlerini anarak konuşmasına başladı. Otlu, Ece'nin devrimci mücadelesinden kesitler aktardı, Ece'nin bir kadın olarak sistemden kopuşuna, kadın devrimine olan inancına, yeni bir yaşama bağlılığına dikkat çekti. Genç kadınlar ve komünistlerin, bu idealin yılmaz savunucusu olarak adalet mücadelesinin 6. yılında yılmadan Suruç şehitlerine sahip çıktığını ve onların mücadelelerinin sürdürücüsü olduğunu belirten Otlu, "Kadın devriminin Rojava'da gerçekleşmesinin mümkünlüğü bu topraklara ilham olmuştur. Devrimin bu topraklarda gerçekleşmesi kaçınılmazdır" diye konuştu.

POLAT: ONLARIN ADLARINI VE DÜŞLERİNİ YAŞATIYORUZ
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu adına konuşan Berfin Polat, Suruç katliamında yaşamını yitirenlerin düşlerinin hala yaşadığına işaret etti. Sosyalist gençlerin Kobanê'yi yeniden inşa ederek, kreş, park, orman, hastane yapmak için yola çıktıklarını hatırlatan Polat, Suruç şehitleri adına bugün Kobanê, Türkiye ve Kürdistan'da onların adını taşıyan bir sürü orman, kreş, park olduğunu kaydetti. Polat şunları söyledi: "Bizler onların adlarını ve düşlerini yaşatıyoruz. Bu mücadele 6 yıldır sürüyor. Bu mücadele adalet mücadelesidir. Bizler adaleti bizleri katledenlerden istemiyoruz. Sokaklarda onların düşlerini ve cüretini kuşanarak kazanabileceğimizi biliyoruz. Ve Ece şahsında şehitlerimize söz veriyoruz. Düşlerindeki devrimi gerçekleştireceğiz ve katillerinden hesabı biz soracağız. Hiçbir düş yarım kalmayacak."

Anmada, Birleşik Gençlik Meclisleri ve Kaldıraç adına da konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda, Suruç şehitlerinin anısına sahip çıkacakları, katliamın hesabının sokaklarda sorulacağı belirtildi.

Konuşmaların ardından Yapıcılar Kolektifi'nin Ece Dinç için seslendirdiği şarkı dinletildi. Anma, "Suruç için adalet, herkes için adalet" sloganıyla sona erdi.