24 Nisan 2024 Çarşamba

'Ebru ve Aytaç için adalet, Suruç için adalet'

Çağlayan Adliyesi önünde avukatların Adalet Nöbeti eylemini ziyaret eden Suruç Aileleri İnisiyatifi, "Ebru ve Aytaç için adalet, Suruç için adalet" dedi.

Suruç Aileleri İnisiyatifi ve Suruç yaralıları, katliamın 5. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çağlayan Adliyesi önünde Adalet Nöbeti tutan avukatları ziyaret etti. "Ebru ve Aytaç için adalet Suruç için adalet" dövizlerinin açıldığı ziyarette "Mustafa Koçak ölümsüzdür", "Suruç için adalet savunmaya adalet" sloganları atıldı.

'ZOR BİR GÖREV ÜSTLENDİK, ADALET MÜCADELESİNİ SOKAKLARDA VERİYORUZ'
Suruç için adalet yürütenler adına söz alan Suruç yaralılarından Çağla Seven, sokakta adalet mücadelesini yürüterek çok zor bir görev üstlendiklerini söyledi. Suruç aileleri olarak beş yıldır adalet mücadelesi verdiklerini söyleyen Seven, "Bugün savunmanın da büyük baskı altında olduğunu biliyoruz. Bugün bizim duruşmalarımızda, büyük bir katliamın sanık sandalyesi boş dururken savunmamızı üstlenen avukatlarımızın neredeyse tamamına soruşturmalar açıldı, sanık sandalyesine oturtuldu" dedi.

Türkiye'de mağdurların yanında durmanın, ötekilerin yanında durmanın çok kıymetli olduğunu söyleyen Seven, "Onun için avukatlarımız bizim için kıymetlidir. Biz de yıl dönümümüze girerken adalet talebinize destek vermek istedik" dedi. Sevin'in konuşması, "Suruç için adalet, herkes için adalet" sloganıyla desteklendi.

'ANALAR-BABALAR EVLATLARININ ÖLÜMÜNÜN ARDINDAN ADALETİN PEŞİNDE KOŞUYOR BU ÜLKEDE'
82 haftadır devam eden Adalet Nöbeti'nde basın açıklamasını, ölüm orucu direnişini sürdüren Aytaç Ünsal'ın eşi Av. Didem Baydar Ünsal okudu. "82 haftadır süren adalet nöbetimiz, Ebru ve Aytaç'ın adalet aramaktan ısrarı sayesindedir" diyen Ünsal, "Onların kararlılıklarından güç alarak her hafta bu meydanda buluşabiliyoruz" şeklinde konuştu.

"Adalet saraylarının içinde evlatlarının katillerinin cezalandırılmadığını gören, her geçen adaletsiz gün bin kez ölen ana babalarla adil yargılanmadık diyen bizler, adalet sarayının önünde var gücümüzle haykırıyoruz: Adaleti saraylarda bulamıyoruz çünkü bu ülkede adalet yok" diyen Ünsal, şöyle devam etti:

"Suruç'ta katledilen 33 canın hesabını, 10 Ekim'de katledilen 103 insanımızın hesabını veremiyor bize mahkemeler... Analar-babalar evlatlarının ölümünün ardından adaletin peşinde koşuyor bu ülkede. Acılarının üzerine öfkelerini katarak"

Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın adalet için ölüm orucunu sürdürdüğünü hatırlatan Av. Didem Ünsal, 1 Haziran'dan beri Yargıtay'da bekletilen dosyanın daha niçin bekletildiğini sordu. Ünsal, "Uzun söze gerek yok, daha fala zaman da yok. hukuk devletinin gereği yerine getirilsin ki Aytaç ve Ebru yaşasın" şeklinde konuştu.

Adalet Nöbeti, "Suruç için adalet, savunmaya adalet", "Suruç için adalet, herkes için adalet" sloganlarıyla sona erdi.