17 Mayıs 2024 Cuma

'Düzenin tuğlasını emekçiler çekecek'

Devlet-mafya-sermaye düzenine karşı Antalya'da eylem yapıldı, "Baskı, sömürü, yolsuzluk, tarikat-mafya düzenine karşı emekten, eşitlikten ve özgürlükten yana demokratik Türkiye mücadelesini yükseltelim" denildi. Emekçilerin, halkın birlikte, örgütlü mücadelesine çağrı yapıldı, "Bu düzenin tuğlasını emekçiler çekecek, duvarı yıkacaklar" diye belirtildi.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, devlet-mafya-sermaye düzenine karşı sokağa çıktı. Attalos Meydanı'nda yapılan açıklamada, "Baskı, sömürü, yolsuzluk, tarakat-mafya düzenini seyretme birleş hesap sor" pankartı ve "Çeteler değil biz yöneteceğiz", "Çeteleşen siyasete karşı demokratik mücadele", "Failler yargılansın, Cumartesi Annelerine hesap verin, bin operasyonla" yüzleşin dövizleri taşındı. Eyleme HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül de katıldı.

Eylemde konuşan KESK Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, son dönemde ortaya saçılan kirli ilişkilere işaret etti, ABD/NATO destekli oluşturulan kontrgerilla güçlerinin milletvekili dövdürme, Kürt iş adamlarını katletme, binlerce faili meçhul cinayet, gazete basma, aydınları, gazetecileri öldürme gibi kanlı eylemlerinin bir kez daha ifşa olduğunu söyledi.

Sönmez, "Bu dönemde yaygınlaşan şiddet politikaları, keyfilik ve hukuksuzluk, ihale kanunundaki sayısız değişikliğin yarattığı denetimsizlik, yağma ve talanın bir sermaye birikim aracı olarak kanıksanması, mafya-tarikat-devlet-sermaye arasındaki ayrımları giderek silikleştirmiştir.
İki binli yıllarda iktidara gelen ve bugün tek adam rejimine dönüşen iktidar bloğunun tarikat-mafya ve siyaset ilişkilerinin iç içe geçmiş, parçalı yapısı tüm ülkeyi uçurumun kenarına getirmiş durumdadır" dedi.

Kürt sorununda çözümsüzlük politikalarının mimarlarının 'terörle mücadele' ve 'gayrinizami harp' adlarıyla meşrulaştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken Sönmez, bu güçlerin insanlık suçları işlediğini, uyuşturucu trafiğinin başına geçtiğini, kanlı cinayetler, el koymayla servet/sermaye biriktirdiğini söyledi.

Sönmez, "Bu sermaye düzeni bütün yönleri ile çürümüş ve çöküşe geçmiştir. Sömürü, yolsuzluk ve mafya/siyaset cenderesinde yıllardır işçiler, emekçiler, kadınlar ve gençler ezilmekte, baskı ve sindirme politikaları ile karşı karşıyadır. Açıktır ki tek adam rejiminin denetimine giren yargının bu çürümüşlüğün, hukuk dışı ilişkilerin üzerine gitme 'niyeti' yoktur" diye konuştu.

Sosyal medya aracılığıyla servis edilen filmi izlemek zorunda olmadıklarını söyleyen Sönmez şöyle konuştu: "Artık dur demenin tam zamanıdır. Bu çürümüşlüğe, devlet-sermaye-mafya-tarikat düzenine karşı emekten yana, laik ve demokratik bir Türkiye, barış içinde bir arada yaşam için mücadele etme, sorumlulardan hesap sorma zamanıdır. Düşlediğimiz ülke ve dünyayı kuracak tek şey de emekçilerin, halkın birlikte, örgütlü mücadelesidir. Herkesi bu mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Mafyanın, çetenin, tarikatın ve her tür karanlığın merkezine yerleştiği bu düzenin tuğlasını emekçiler çekecek, duvarı yıkacaklar."