28 Mart 2024 Perşembe

Duygu Delen dosyasında yeni gelişme

Pencereden düştüğü iddia edilen Duygu Delen için yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Adli Tıp Kurumu kimya ve biyoloji ihtisas grupları inceleme yaptı. Olay sırasında Mehmet Kaplan'ın kanında alkol ve esrar tespit edilirken, Duygu'nun vücudunda darp, yara ve kırıklar tespit edildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu kimya ve biyoloji ihtisas grupları Duygu Delen'in evinin penceresinden düştüğünü iddia eden Mehmet Kaplan'ın kan örneklerinde inceleme yaptı.

Duygu Delen olayıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürüten Antep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu'na Duygu Delen'in intihar mı ettiği yoksa öldürüldüğü mü, intihar ettiğine dair emarelerin olup olmadığı, düşmeden önce şuurunun yerinde olup olmadığı gibi sorular sorduğu ortaya çıktı.

Delen'in ölümüne ilişkin çıkan ön otopsi raporunda, Duygu'nun vücudunda düşmeye bağlı olmayan darp izleri olduğu açıklanmıştı.

KAN ÖRNEĞİNDE ESRAR BELİRLENDİ
İstanbul Adli Tıp Kurumu kimya ve biyoloji ihtisas gruplarının yaptığı incelemede, Mehmet Kaplan'ın 257 promül alkollü olduğu tespit edilirken, kan örneklerinde de esrar belirlendi. Daha önce Antep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından Kaplan'ın kan ve idrar örnekleri üzerinde yapılan incelemede de esrar saptanmıştı. İstanbul ATK'nın incelemesi bunu doğruladı.

Duygu Delen'in giysilerinden ve vücudundan alınan örneklerin incelenmesinde Mehmet Kaplan'a ait DNA örnekleri tespit edildi.

APARTMAN DUVARININ 4 METRE İLERİSİNE DÜŞTÜ
Duygu Delen'in pencereden hiçbir hareket yapmanan yere çakılmasına ilişkin olay yerinde yapılan incelemede ise Delen'in apartman duvarının tam dibine düşmediği; 4 metre 13 santimetre ileri düştüğü tespit edildi. Öte yandan Duygu'nun düştüğü evin balkon duvarının 105 santimetre olduğu da tespit edildi.

Duygu'nun düştüğü iddia edilen balkonun üzerinde bulunan demir korkulukla birlikte yüksekliğin 1 metre 20 santimetreye ulaştığı belirlendi. Balkon yüksekliğinin boyu 1 metre 62 santimetre olan Duygu Delen'in göğüs hizasına geldiği tespit edildi. Buna göre Duygu Delen'in kendini aşağıya atabilmesi için korkuluklardan tutup kendini yukarı kaldırması gerek.

DUYGU'NUN VÜCUDUNDA ÇOK SAYIDA DARP VE YARALANMA VAR
Mehmet Kaplan ifadesinde Duygu Delen ile bir süre tartıştıklarını iddia etmişti. Duygu Delen'in vücudunda çok sayıda darp ve yaralanma izi tespit edilirken, Kaplan'ın vücudunda herhangi bir darp izi tespit edilmedi.

Yine Duygu'nun vücudunda darp ve yaralanma izi ile kırık tespit edildi. Fakat bunların hangisinin düşmü sonucu olduğu hangisinin düşmeden önceye ait olduğu tespit edilmeye çalışılıyor.

Mehmet Kaplan'ın evinde tespit edilen yoğun kan izlerinin Duygu Delen'e mi yoksa Mehmet Kaplan'a mı ait olduğu henüz tespit edilemedi.

TANIK İFADESİNE BAŞVURULDU
Duygu Delen'in ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında tanık ifadesi veren üst kattaki temizlik görevlisinin, ifadesinde saat 15.00-15.30 arasında 10 dakika boyunca sürekli bağıran erkek sesi işittiğini ancak kadın sesi duymadığını söylediği öğrenildi.